Etelä-Suomen Sanomat (ESS) kertoi viime viikolla Lahden seudulla liikkuvista vaaralliseksi luokitelluista turvapaikanhakijoita. Osa heistä on lehden mukaan ”aktiivisessa ja tehokkaassa seurannassa ja osa puolestaan jää hieman vähemmälle valvonnalle”. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri (ps.) vaatii vaarallisiksi luokiteltujen turvapaikanhakijoiden säilöönottoa ja käännyttämistä.

– Jos henkilö on poliisin toimesta vaaralliseksi luokiteltu niin hänet tulee ottaa säilöön. Vaikka kyseessä olisi turvapaikanhakija, niin en näe tarvetta alkaa miettiä, että Suomen pitäisi ryhtyä myöntämään turvapaikkaa henkilölle, vaan tästä tulee seurata kielteinen päätös ja käännytys. Kansalaisten yleinen turvallisuus menee edelle, Meri kirjoittaa.

Hämeen poliisilaitoksen ylikomisario Martti Hirvonen ei suostunut ESS:n haastatteluissa kertomaan, millä kriteereillä riskiarviointi tehdään.

”Hirvonen ei paljasta, millä tavoin joku valikoituu vaarallisten tapausten luokkaan eikä hän myöskään halua tarkentaa vaarallisten turvapaikanhakijoiden lukumäärää”, ESS kirjoitti.

SUOMEN UUTISET