Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström on huolissaan hallituksen toimintakyvystä.

– Pääministeri Jyrki Kataisen ilmoitus jättää Kokoomuksen puheenjohtajan ja samalla pääministerin tehtävät oli yllätys, Lindström kertoo tiedotteessaan.

Perussuomalaiset ovat moneen kertaan kysyneet hallituksen toimintakyvyn perään ja pääministerin ilmoitus on omiaan vahvistamaan epäilyjä toimintakyvyn suhteen. Maan talous ja työllisyys kyntää Lindströmin mukaan todella syvällä ja nyt pääministeri kertoo jättävänsä tehtävänsä kesken hallituskauden ja tähtäävänsä kansainvälisiin tehtäviin

– Saman päivän Ykkösaamussa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ilmoitti, että hallitus on tehnyt nyt kaikki sopeutustoimet ja keskittyy niiden toimenpanoon. Onko nyt siis todella tehty kaikki tarpeellinen Suomen hyväksi? Kun lisäksi Urpilainen on haastettu puheenjohtajan paikalla, voi käydä niin, että kahden merkittävimmän ministerin salkku menee uusjakoon.

– Mitä se taas tarkoittaa hallituksen toimintakyvylle, jos näin vaativille paikoille istutetaan henkilöitä, joilla ei ole kokemusta niistä? Ja ennen kaikkea, mikä merkitys tällä on Suomelle? Tämä on seikka, josta perussuomalaiset ovat todella huolestuneita, Lindström kommentoi.

PS VERKKOTOIMITUS