

LEHTIKUVA
Maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset: Avohakkuukielto vaikuttaisi heikentävästi metsäteollisuuden kilpailukykyyn
Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta sai keskiviikkona valmiiksi mietintönsä valtion metsien avohakkuita koskeneesta kansalaisaloitteesta. Kansalaisaloitteen tavoitteena oli muun muassa pääsääntöisesti kieltää valtion omistamien metsien avohakkuut. Perussuomalaisten valiokuntaryhmä ja koko muukin valiokunta oli yksimielinen siitä, että avohakkuiden lopettaminen valtion mailla ei ole perusteltua.
– Tulimme valiokunnassa yksimieliseen lopputulokseen, sillä valtion metsät muodostavat merkittävän osan suomalaisesta kansallisvarallisuudesta ja on varmistettava, että maamme metsäteollisuus saa riittävästi puutavaraa käyttöönsä, valiokuntaryhmä katsoo.
– Jos kyseinen avohakkuukielto tulisi voimaan valtion omistamille metsämaille, se vaikuttaisi heti metsäteollisuuden kilpailukykyyn heikentävästi. Puolustimme suomalaista teollisuutta valiokunnassa. Erilaisia toimintamalleja metsän kasvatuksessa on syytä käyttää tulevaisuudessa, myös jatkuvapeitteistä. Valiokunnan mietinnönkin mukaan asiaa tullaan seuraamaan, sanoo maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa.
Suomen metsät kasvavat nopeammin kuin niitä hakataan
Perussuomalaiset valiokunnan jäsenet muistuttavat, että aloitteessa esitettyä jatkuvapeitteistä metsänkasvatusta ei Suomessa ole laajamittaisesti harjoitettu yli 60 vuoteen, eikä sitä ole myöskään tutkittu yhtä paljon kuin valtamenetelmänä harjoitettavaa jaksollista kasvatusta.
– On muistettava, että avohakkuita tehdään maassamme suhteellisen vähän. Suomen metsät kasvavat nopeammin kuin niitä hakataan. Olisi järjetöntä kategorisesti kieltää yhtä uudistushakkuutapaa, jolle on sillekin paikkansa, huomauttaa valiokunnan jäsen Jenna Simula.
– Tämänkään johdosta suoranaiseen avohakkukieltoon valtion mailla ei tule mennä tai ryhtyä, lausuvat puolestaan perussuomalaisten kansanedustajat, valiokunnan jäsen Mikko Lundén ja varajäsen Ari Koponen.
Perussuomalaiset nostavat suomalaisen tuotannon etusijalle
Perussuomalaisten mukaan hallitus ja EU ovat kuitenkin heikentäneet metsäteollisuuden kilpailukykyä kuuntelematta suomalaisen metsäsektorin tarpeita. Perussuomalaiset nostavat suomalaisen työn ja tuotannon etusijalle.
– Teollisuus tarvitsee koulutettua työvoimaa, edullista energiaa ja tasaista puuvirtaa sekä teollisuuden tarpeita kunnioittavia ympäristösäännöksiä. On kuitenkin hyvä, että erilaisista metsänkäsittelymenetelmistä ja niiden merkityksestä käydään avointa keskustelua, toteaa Elomaa lopuksi.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- avohakkuukielto avohakkuut metsä metsäsektori maa- ja metsätalousvaliokunta Mikko Lunden Ari Koponen suomalainen teollisuus Ritva ”Kike” Elomaa Jenna Simula Metsäteollisuus Suomalainen työ perussuomalaiset Kilpailukyky
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hakkarainen: Suomen toimivalta metsäasioissa on turvattava

Hakkarainen unionin suunnitelmista metsäsektorille: Sahaako EU omaa oksaansa?

Hakkarainen metsäkadon torjumisesta: Ottakaa Suomesta mallia

Tanska nostettu metsäteollisuuden esimerkkimaaksi – Hakkarainen: EU hajottaa ja hallitsee metsäsuomalaisia teräshauleilla

PS ei hyväksy valtioneuvoston kirjelmää EU:n uusiutuvien energialähteiden käytön edistämisestä: ”Tavoitteet tai keinot vääriä ja Suomen etujen vastaisia”

Huhtasaari: Menestyvä Suomi tarvitsee nousevaa puun ja energian käyttöä – ”Suomessa kasvaa enemmän metsää kuin sitä hakataan”

Hakkarainen kysyi EU-komissiolta metsäsektorin ylisääntelystä: ”Jään odottamaan tulevaa tiedonantoa”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.