

PS ARKISTO
Hakkarainen: Suomen toimivalta metsäasioissa on turvattava
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen (ID -ryhmä) puolusti Suomen metsiä ympäristövaliokunnan keskustelussa neuvoston puheenjohtajamaa Slovenian maa-, metsä- ja elintarvikeministeri Jože Podgoršekin kanssa.
Teuvo Hakkarainen kysyi metsäasioista vastaavan ministeri Jože Podgoršekin kantaa pian julkaistavaan komission metsästrategiaan, johon pelätään sisältyvän myös jäsenmaita koskevia hiilinieluvaatimuksia eli mahdollisia metsien hakkuukieltoja.
– Saavatko jäsenmaat päättää edelleen elinkeinoistaan ja maankäytöstään vai alistetaanko kaikki kommunistiseen pakkovaltaan EU:n muodossa? Hakkarainen kysyi ja lisäsi, että metsät eivät kuulu EU:n toimivaltaan.
”Säännöt joustavat kuin pajunvitsa”
Suuri osa Suomen metsistä on yksityisomistuksessa ja siten perustuslaillisen omaisuuden suojan piirissä. Metsiä myös hoidetaan taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Tämä ei tunnu Euroopan komissiota kiinnostavan.
– Mitä kertoo EU:n oikeusperustasta, että sen säännöt joustavat kuin pajunvitsa, kun samaan aikaan jäsenmailta vaaditaan sääntöjen noudattamista? Hakkarainen kysyi vedoten puheenjohtajamaata turvaamaan jäsenmaiden suvereniteetti metsäasioissa.
Valtava taloudellinen ja sosiaalinen merkitys
Hakkarainen huomautti, että metsillä on valtava taloudellinen ja sosiaalinen merkitys Suomelle ja kysyntä metsäalan tuotteille on hyvää.
– Mikäli EU ei pysty siihen kysyntään vastaamaan, se siirtyy kolmansiin maihin. Metsä- ja lajikato pahenee, saastutus lisääntyy ja sosiaaliset olot heikkenevät muualla, Hakkarainen luetteli tulevia ongelmia.
Europarlamentaarikko toi esiin myös ilmastonmuutoksen positiivisen vaikutuksen metsien kasvuun pohjoisessa ja sen myötä kasvavat hiilinielut, kysyen onko asiaa otettu tulevassa metsästrategiassa huomioon.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yksityisomaisuudensuoja metsästrategia EU-parlamentti Ympäristövaliokunta Euroopan komissio talous Teuvo Hakkarainen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: EU pyrkii Suomen metsillä kompensoimaan Itä-Euroopan maiden tekemättä jätettyjä ilmasto- ja päästövähennystoimia

Halla-aho: ”Vihreiden mepit juosseet vuosikausia Brysselin käytävillä kertomassa, miten Suomi tuhoaa luontonsa” – Ohisalo hermostui

Hakkarainen: Suomen metsien ryöväys EU:n määräysvaltaan on alkanut

Hakkarainen ympäristönsuojelijoista: ”Lakeja rikkovaa väkeä, suoranaisia terroristeja”

Hakkarainen biodiversiteettimietinnöstä: Talousmetsien pakkosuojelu ei lisää uhanalaisten lajien selviämismahdollisuuksia

Tavio: On tullut aika lopettaa EU:n hännystely – ”Suomea mätkitään taas uusilla vaatimuksilla”

Hakkarainen unionin suunnitelmista metsäsektorille: Sahaako EU omaa oksaansa?

Maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset: Avohakkuukielto vaikuttaisi heikentävästi metsäteollisuuden kilpailukykyyn
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.