Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen (ps/ID-ryhmä) kertoi puheessaan, että maailmassa on lukuisa määrä ilmastotutkijoita, joiden mielestä pieni jääkausi on todennäköisempi kuin nykyinen julistus.

Teuvo Hakkarainen osallistui europarlamentin täysistunnossa eilen illalla käytyyn keskusteluun, jonka aiheena oli ”Ilmastonmuutoksen vaikutukset ihmisoikeuksiin ja ympäristönsuojelijoiden rooli siinä”.

Keskustelu käytiin parlamentin ulkoasiainvaliokunnan 10.3. valmistuneen mietinnön pohjalta. Mietinnön esittelijänä oli espanjalainen María Soraya Rodríguez Ramos Renew Europe -ryhmästä, johon myös keskustan euroedustajat kuuluvat.

Karjankasvattavat ja liikenne joutuneet kohteiksi

Hakkarainen aloitti puheensa sanomalla, että hän aikoo lähestyä tätä aihetta epätavallisesta näkökulmasta.

– Eri päätöslauselmaesitykset tekevät ympäristönsuojelijoista lähes pyhimyksiä. Siinä joukossa on monenlaista väkeä: lakeja eri tavoilla rikkovia ja suoranaisia terroristeja. Muun muassa karjankasvattajat, turkistarhaajat ja liikenne ovat kohteina.

Ilmastonmuutosta käytetään keppihevosena joka asiassa

Hakkarainen jatkoi kysymällä, ovatko ihmisoikeusloukkaukset enimmiltään tuontitavaraa ja rantautuneet Eurooppaan kutsumattomien vieraiden mukana.

– Ainakin lukemattomat terroriteot ovat todisteena, Hakkarainen totesi.

Puheessaan hän sanoi ilmastonmuutoksen olevan keppihevosena pian joka asiassa.

– Maailmassa on lukuisa määrä ilmastotutkijoita, jotka kyseenalaistavat nykyisen julistuksen. Heitä ei kuunnella, kun totuus on muka löydetty. Monet heistä pitävät jopa pientä jääkautta todennäköisempänä.

Suurin päästöjen aiheuttaja on väestönkasvu

Lopuksi Hakkarainen kiinnitti huomiota asiaan, joka nykyisessä keskustelukulttuurissa usein tuntuu unohtuvan:

– Suurin päästöjen aiheuttaja ja lisääjä on tällä hetkellä väestönkasvu ja sitä mukaa tuleva BKT:n kasvu.

Suomen Uutiset