PS-meppi Teuvo Hakkarainen varoittaa Suomen metsätaloutta vaarantavsta EU-ilmastolaista.

Euroopan parlamentti hyväksyi tänään lopullisesti EU:n ilmastolain, jolla Unionin päästövähennystavoitteet muuttuvat sitoviksi velvoitteiksi jäsenmaille. Uudet tiukemmat tavoitteet toimeenpannaan pian annettavilla komission ilmasto- ja energialainsäädäntöesityksillä. Ennakkotietojen mukaan komissio tulee kattamaan osan tarvittavista päästövähennyksistä kasvattamalla EU:n hiilinielua, metsiä, mikä vaarantaa jo Suomen metsäteollisuuden toimintaedellytyksiä.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kommentoi äänestystä tuoreeltaan.

– Teollisuuden hiilipäästöt eivät enää riitä, joten vuorossa on kansallisomaisuutemme, metsien, ryöväys EU:n määräysvaltaan, Hakkarainen puuskahtaa.

– Se miten Suomi hoitaa ja käyttää metsiään ei ole EU:n toimivaltaan kuuluva asia lainkaan. Pahin pelkomme on kuitenkin toteutumassa: komissio tulee lähivuosina kajoamaan Suomen metsiin ennennäkemättömällä tarmolla, Hakkarainen ennustaa.

Sekä Hakkarainen että perussuomalaisten toinen europarlamentaarikko, Laura Huhtasaari, äänestivät ilmastolakia vastaan.

– Luonto ja kestävä elämäntapa ovat suomalaisille tärkeitä, mutta monissa EU-maissa luonto on kaukana ja metsät on jo tuhottu, Hakkarainen toteaa.

– Hoidamme metsämme, kuten muutkin asiamme, itse paremmin kuin komission satraappien käskyvallassa.

EU tulee vähentämään päästöjään kuluvan vuosikymmenen aikana enemmän kuin kolmen viime vuosikymmenen aikana yhteensä. Ilmastolaki hyväksyttiin äänin 442 puolesta, 203 vastaan ja 51 tyhjää.

SUOMEN UUTISET