Perussuomalaisten työmiehenä tunnettu Matti Putkonen asettuu eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudellemaalle. Ammattiyhdistysliikkeessä ja teollisuudessa pitkään toiminut politiikan raskassarjalainen on kaikille suomalaista politiikkaa vähänkään seuraaville tuttu hahmo.

Putkonen kertoo tiedotteessaan, kuinka tuleva europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sdp.) vaatimalla vaati allekirjoittanutta asettumaan perussuomalaisten ehdokkaaksi vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

– Tuolloin kieltäydyin – olin kuusi kuukautta aiemmin kieltäytynyt SDP:n eduskuntavaaliehdokkuudesta. Toiseksi koin parhaiten auttavani uutta puoluettani kohti vaalivoittoa työmiehen roolissa vailla ehdokkuuden painolastia.

– Olen viimein lupautunut perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaaksi. Pidän varmana, että 30-vuoden takainen raiskaustuomioni nostetaan kepin nokkaan. Olen julkisuudessa avautunut useaan otteeseen tuon ajan öykkäröinneistäni ja sikailuistani. Alkoholi- ja seksiriippuvuuden aiheuttamat syvät arvet seuraavat hautaan saakka, vaikka olen jo vuosikymmeniä sitten saanut ravisteltua itseni irti näistä tuhoisista riippuvuuksista. Olen kiitollinen teollisuuden ammattiliitoille, että sain tuomion jälkeen uuden mahdollisuuden ja jatkaa työtä suomalaisten työllisyyden – ja teollisuuden edellytysten parantamiseksi. Uuden mahdollisuuden myötä olen kulkenut lain oikealla puolella jo lähes 30 vuotta muutamaa ylinopeussakkoa lukuun ottamatta.

Miksi ehdolle?

Putkonen ei ole koskaan ollut ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Miksi hän asettui nyt ehdolle? Putkonen perustelee päätöstään seuraavilla syillä:

1.Kepun, Kokoomuksen, SDP:n, Vasemmistolaisten ja Vihreiden kunnianhimoiset päästötavoitteet nostavat tavallisten suomalaisten asumisen ja liikkumisen hintaa sekä suomalaisen teollisuuden kustannuksia, eivätkä edes alenna EU:n kokonaispäästöjä.

Oman ammattiliittoni Teollisuusliiton esitykset tulevalle hallitukselle ovat käytännössä yksi yhteen perussuomalaisten ilmasto-, teollisuus ja kaivostoiminnan linjausten kanssa. Haluan olla edistämässä linjauksia vaalikentillä. Ainoastaan vientiteollisuus voi turvata hyvinvointimme. Suomalaiset ovat työhaluisia, vain työpaikat puuttuvat. Palkalla on pystyttävä elämään ja elättämään perheensä. Suomalainen duunari ja yrittäjä ovat oikeutetusti ylpeitä osaamisestaan. Jokainen suomalainen lähtökohtaisesti haluaa hoitaa velvoitteensa niin verot kuin kaikki muutkin maksut. Kaikilla on oikeus käyttää tienaamansa rahat niin kuin itse haluavat, vaikka viedä kerran vuodessa perheensä etelän aurinkoon. Siihen ei tarvita miltään ympäristöjärjestöltä lupaa.

Tulevalla vaalikaudella on laskettava sähköveroa. Suomalaisten kotitalouksien ja palveluiden sähkövero on 22-kertainen sekä teollisuuden 19-kertainen EU-minimitasoon nähden. Kotitalouksien ja palveluiden sähköveron pudottaminen EU-minimitasoon on realistista toteuttaa kahden vaalikauden aikana. Sähkö on jokapäiväinen välttämättömyyshyödyke, jota ilman suomalaiset kodit eivät tule toimeen. Siksi sähkön yliverottaminen ei ole perusteltua valtiontalouden tasapainottamiseksi. Polttoaineiden, myös lämmitys ja polttomoottoriautojen verotusta on kevennettävä. Öljylämmityksen kustannuksia ei pidä keinotekoisesti nostaa. Tällä varmistetaan, että 200 000 öljylämmitteisten pientalojen omistajaa ei ajeta köyhyysloukkuun. Öljylämmityksen lopettamiseen Suomessa ei ole ilmastopoliittista tarvetta.

2. Sisäilmasairaat ovat joutuneet taistelemaan oikeuksiensa puolesta jo parikymmentä vuotta ja infraäänisaasteesta kärsivät kolmisen vuotta. Sairastumisen syitä yritetään sekä peitellä että vähätellä. Vaikenemisen kulttuuri on murrettava. Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ovat arvoja, joilla on merkitystä. Sisäilmasta sairastuneille kuuluvat sekä sosiaaliturva että kuntoutus. Tulevan hallituksen on lopetettava vakuutuslääkäreiden mielivalta toteuttamalla Lex-Ronkainen.

3. 1990-luvun pankkikriisi ja sitä seurannut lama on ollut sotiemme jälkeen järkyttävin tapahtuma. Ne horjuttivat suomalaisten luottamusta oikeudenmukaisuuteen. Kymmenillä tuhansilla yrittäjillä ja sadoilla tuhansilla velallisilla sekä heidän jälkeläisillään on oikeus saada korvaukset kärsimistään vääryyksistä. Merkit uuden pankkikriisin synnystä ovat ilmassa. 90-luvun kaltaiset ”pankkien ryöstötoimet” on yksinkertaisesti estettävä sekä kotitalouksia että yrittäjiä kohtaan. Säännösten ja ohjeistusten myötävaikutuksella on estettävä sellaiset tulevat pankkikriisit, joissa velalliset taikka veronmaksajat pakotetaan maksamaan pankkiirien virheistä lankeavat miljardien laskut.

Monet kunnat ovat ulkoistaneet perintätoimistoille kansalaisten tavalliset maksurästit kuten esim. lastenhoitomaksut. Pienikin myöhästyminen voi näin johtaa arvaamattomaan maksukierteeseen ja luottokelpoisuuden menettämiseen. Osa näistä perintäyrityksistä on vielä rekisteröity veroparatiiseihin. Tulevan hallituksen on ensityökseen inhimillistettävä perintä- ja ulosottotoimintaa säätelevää lakia. Ulosottotoiminnassa on luovuttava provisiopalkkajärjestelmästä. Suojaosasta on tehtävä joustava. Näin varmistetaan, että perinnässä olevien velkakierre ei jatku. Samoin nykyinen ryöstökorko on puolitettava. Jokainen suomalainen haluaa hoitaa velkansa. Siihen on luotava mahdollisuus inhimillistämällä perintä- ja ulosotottomitta.

4. Työperäistä maahanmuuttoa on säädeltävä maamme työllisyystilanteen mukaan. Suomalaisia osaajia on tuhansia työttömänä, siksi on harvoja aloja, jotka työvoimapulan poistamiseen tarvitsevat maahanmuuttajia. Liian monet alat hyväksikäyttävät työperäisiä maahanmuuttajia polkemalla palkkoja ja muita määräyksiä. (Rakennustyömiehet, tarjoilijat ja bussikuskit). On väitetty, ettei suomalaiset työttömät tule töihin. En usko sitä. Kun lasketaan kansalaisten päivittäisiä elinkustannuksia leikkaamalla asumiseen ja liikkumiseen kohdistuvat energia- ja polttoaineverot EU:n minimitasoon, voidaan varmistaa, että palkalla elää ja pystyy elättämään perheensä. Kun palkalla tulee toimeen, niin suomalaiselle maistuu työ kuin työ. Lopetetaan suomalaisten työttömien syyllistämien.

5. Valtaosalla politikkoja arvot ovat heittäneet häränpyllyä. Itsenäisyytemme turvanneille ja kovalla työllä hyvinvointimme rakentaneille ei löydy kunnollisia ja turvallisia hoitopaikkoja tai kotihoitoa taloudellisiin syihin vedoten. 2015 Sipilä, Rinne ja monet muut puheenjohtajat olivat kilvan järjestämässä rajan yli tulleille 30 000 raavaille nuorelle miehille hotellitasoista majoitusta täydellä hoidolla ilmaisine terveyspalveluineen. Kysymys ei todellakaan ole rahasta vaan tahdosta. Nyt tarvitaan päätöksentekokammareihin enemmistö, joka arvostaa ensisijaisesti suomalaisia puurtajia.

Putkonen: Puolueen menestys on tärkeintä

Tulen omassa vaalityössäni panostamaan täysillä puolueen kokonaismenestykseen auttamalla muita ehdokkaita kaikilla mahdollisilla toimilla. Perussuomalaisilla on realistinen mahdollisuus nousta 14.4.2019 jälleen palkintopallille. Kolmen kärkipaikka ratkaistaan loppukirillä ja pienillä marginaaleilla.

SUOMEN UUTISET