Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen EU-jäsenyydestä on kerännyt ensimmäisellä viikollaan jo kolmasosan eduskunnalle tarvittavasta 50 000 allekirjoituksesta.

– Britanniassa pääministeri järjesti kansalle Brexit-kansanäänestyksen. Suomessa pääministeri painoi Brexitin jälkeen EU-kaasua vain kovemmalle todeten, että me olemme suomalaisina sitoutuneet EU-projektiin ja että otetta on tiivistettävä, jotta EU-projekti jatkuu.

– Sipilän liittovaltiopuheet eivät todellakaan edusta kaikkien suomalaisten näkemystä. Suomalaisten kanta kaoottiseksi muuttuneessa EU:ssa pysymisestä saadaan selville vain neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisellä ja sen aika on nyt, kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja ja Euroopan pelastajat -kampanjan puuhamies Sebastian Tynkkynen.

”EU-johtavat halveksivat kansalaisten näkemyksiä”

Kampanjan mukaan ”Eurooppa voidaan pelastaa ainoastaan palauttamalla päätöksenteko eurooppalaisten kansallisvaltioiden käsiin, jolloin kansat pääsevät aidosti päättämään tulevaisuudestaan epädemokraattisesti valittujen EU-johtajien sijaan”.

– On valitettavaa, että EU-johtajat, joita kansat eivät voi itse valita tai erottaa, halveksivat tavallisten eurooppalaisten näkemyksiä itsenäistymispyrkimyksissä – niin ennen kuin jälkeenkin demokraattisten prosessien, Tynkkynen sanoo.

– EU:n vakavasta paniikkitilasta kertoo se, että brittien neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä Brexitin voitettua Jean-Claude Juncker tuli välittömästi Britannian tontille määräämään, missä aikataulussa kansallisvaltion on lähdettävä ulos EU:sta, vaikka maa ei ole tehnyt asiasta vielä edes päätöstä. EU-johtajat pelkäävät demokraattisten äänestysprosessien ketjureaktiota Euroopassa niin paljon, että he ovat valmiita jopa itse amputoimaan jäsenensä elävältä.

SUOMEN UUTISET