Lainsäädännön ja päätösten pitää vastata kansan oikeustajua ja erityisesti sen enemmistön oikeustajua. Suomalaisista enemmistö, lähes 60 %, ottaisi kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat heti säilöön odottamaan palautusta.

Suomalaisista vain 18 % antaisi käännytyspäätöksen saaneiden kulkea vapaasti maassamme. Tämä ilmenee TNS-gallupin reilu viikko sitten tekemästä tutkimuksesta. Vihreiden kannattajastakin pikaista säilöönottoa kannatti lähes puolet.

– Eikö siis kaiken lainsäädännön tule vastata kansan tahtoa ja varsinkin sen enemmistön? Perussuomalaisten mielestä kansaa pitää kuulla, painottaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Muidenkin kannattajat samoilla linjoilla

Perussuomalaiset on ainoana puolueena esittänyt jo usean vuoden ajan, että käännytyspäätöksen saaneet otetaan säilöön. PS on korostanut turvallisuutta ja kritisoinut käännytyspäätöksen saaneiden laitonta maassa oleskelua.

– Kun muut puolueet vastustavat perussuomalaisten esitystä säilöönotosta, ne eivät näytä joko tietävän tai ymmärtävän, että niiden omatkin kannattajat ovat varsin kriittisiä vapaata maassa oleskelua kohtaan, kun kielteinen päätös on tullut, Meri korostaa.

Terho lupasi, Sipilä tyrmäsi

Ministeri Terho sanoi 31.8. Turun terroritapahtuman jälkeen hallituksen tiedotustilaisuudessa, että säilöönottoa tullaa tehostamaan, jos turvapaikanhakija on saanut kielteisen päätöksen. Sipilä vastasi Terhon ehdotuksiin pari päivää myöhemmin (IS 3.9.): ”En antaisi niille liian paljoa painoarvoa, turvapaikkakysymyksillä politikoidaan.”

– Toivottavasti eduskunta kuitenkin toteuttaa sen, mitä suuri osa kansasta haluaa, Meri toteaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit