Helsingin kaupunginvaltuusto äänesti eilen Malmin lentokenttää puolustaneen kuntalaisaloiteen nurin. Perussuomalainen kaupunginvaltuutettu Mika Raatikainen pitää päätöstä monumentaalisena tyhmyytenä. 

Helsingin Malmin lentokenttää puolustanut Suomen tähän mennessä suurin kuntalaisaloite kentän säilyttämisen puolesta äänestettiin nurin demareitten, vihreiden ja osittain kokoomuksen äänin. Perussuomalaiset äänestivät Malmin kentän säilyttämisen puolesta yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

– Keskiviikkoinen 30.3.2016 valtuuston kokous oli valtuustohistoriani synkin. Vihreistä kaikki paitsi yksi äänesti kentän säilyttämistä vastaan, takinkääntäjiä oli yksi. Demareista kaikki äänestivät kentän säilyttämistä vastaan. Kokoomus hajosi lähes puoliksi ja selkeitä takinkääntäjiä oli kolme, Raatikainen listaa.

– Jonkin normaalijärjelle käsittämättömän syyn vuoksi enemmistö valtuutetuista haluaa lakkauttaa Malmin lentokentän, mikä on valittu mm. Euroopan 7 uhanalaisimman kulttuuriperintökohteen listalle ja on maailmankin mittakaavassa ainutlaatuinen aikakautensa loistava esimerkki funkistyylisestä lentoasemasta, joka on ollut jatkuvassa käytössä perustamisestaan asti.  Malmin kentän tuhoamista kannattaneet vetivät samalla viemäriin alueen luonnonsuojelulliset arvot. Perusteluna käytettiin sitä, että Helsinki tarvitsee asuntoja.

Raatikaisen mukaan ne valtuutetut, jotka äänestivät säilyttämistä vastaan eivät ilmeisesti tunne kotikaupunkiaan kovinkaan hyvin.

– Helsinki on täynnä vapaata asumisen hyvin kelpaavaa rakennusmaata. Jokainen lentokoneella Helsinkiin laskeutunut tietää asian. Ilmeisesti polkupyörän päältä asiaa ei hahmota eikä punavihreitten lasien läpi muutenkaan.

Kansanedustajanakin toimiva Raatikainen viittaa myös arvioihin, joiden mukaan Malmin kentän maaperä olisi sopimaton asuinalueeksi.

– Aiemmin on tehty arvioita joiden mukaan Malmin kentän muuttaminen asuinalueeksi on järjetön hanke myös maaperän sopimattomuuden vuoksi. Jään suurella epävarmuudella odottamaan paalutuksen onnistumista. Tattarisuon savikko on erittäin syvä. Kentän maaperä on myös todennäköisesti saastunut ja valtio joutuu puhdistamaan sen ja veronmaksaja maksaa, koska saastuminen on tapahtunut valtion hallinta-aikana.

– Helsinki-Vantaan lähestymislentomelu tulee kasvamaan melualueen laajenemisen vuoksi ja Malmin toimintojen siirto Helsinki-Vantaan lentoasemalle tulee kalliiksi veronmaksajille. Yleisilmailu, ilmailu-koulutus ja liikelentotoiminta tulevat kärsimään. Menetämme työpaikkoja, yrityksiä, verotuloja ja Helsingin maineen kulttuurikaupunkina, joka elää nykyajassa.

– Malmin lentokentän mahdollinen tuhoaminen tulee jäämään tulevien sukupolvien ihmeteltäväksi monumentaalisena tyhmyytenä. Taistelu kuitenkin jatkuu!

SUOMEN UUTISET