

LEHTIKUVA
Monikulttuurisuuden mekka vararikkoon – idealismi törmäsi arkeen Birminghamissa
Birmingham on todellinen kansojen sulatusuuni, sillä kaupungin asukkaat edustavat 187 eri kansallisuutta. Britannian toiseksi suurin metropoli on nyt myös vararikossa. Syynä ovat vajaan 90 miljoonan budjettivaje sekä tasa-arvovaateiden kustantamiseen vaadittavat 760 miljoonaa puntaa.
Birmingham on miljoonakaupunki ja toiseksi suurin metropolialue Britanniassa heti Lontoon jälkeen. Birmingham on myös ensimmäisiä ”superdiversiteettikaupunkeja”, jossa asukkaista yli puolet kuuluu johonkin etniseen vähemmistöön.
Supermonimuotoisen kaupungin asukkaista 51,4 prosenttia edusti vähemmistökansallisuuksia vuonna 2021. Työväenpuolueen johtama Birmingham on tullut tunnetuksi myös käytännön toimistaan (City of Sanctuary), joilla se pyrkii auttamaan turvapaikanhakijoita sekä eri puolilta maailmaa vaikeista oloista saapuvia maahanmuuttajia.
Vain välttämättömimmät maksut hoidetaan
Birmingham on nyt siis ilmoittanut maksukykynsä katoamisesta. Kaupunki on niin vararikossa kuin kunta olla voi ja runsaan miljoonan asukkaan palvelutuotanto suurten kysymysten edessä. Vain kaikkein välttämättömimmät maksut hoidetaan.
Kuluvan vuoden budjetissa on 87 miljoonan punnan (101 M€) vaje ja sukupuolineutraaliin palkkajärjestelmään siirtymisestä puuttuu rapiat 760 miljoonaa puntaa (881 M€), tietää CNN.
– Birminghamin kaupunginvaltuusto on kohdannut ennen näkemättömiä taloudellisia haasteita sosiaalimenojen valtavan kasvun, yritystulojen laskun sekä laukkaavan inflaation takia. On täysin selvää, että paikallishallinto on totaalisen myrskyn kourissa, toteavat valtuuston puheenjohtajat John Cotton sekä Sharon Thompson antamassaan lausunnossa Guardianin mukaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Sharon Thompson John Cotton yritystulot siirtolainen kansallisuudet superdiversideetti palkkatasa-arvo sosiaalimenot budjettivaje Birmingham kaupunginvaltuusto pakolainen etninen tausta maahanmuuttaja Monikulttuurisuus Iso-Britannia Konkurssi Turvapaikanhakija Englanti Inflaatio Britannia kuntatalous
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaisilta talouspoliittinen ohjelma: Rahan viskominen ideologisiin kohteisiin on lopetettava – ”Veronmaksajan tulee hyötyä maksamistaan veroista”

Kristillisdemokraatit kaatoivat Hollannin hallituksen – maahanmuutto taas keskeinen erimielisyyksien aihe

Boomer-kuittailu ei ole vain sukupolvien vastakkainasettelua, vaan identiteettipolitiikkaa – politiikka infantilisoituu kovaa vauhtia

Halla-aho: Ilmastopaniikin lietsominen lapsiin ja nuoriin on vastuutonta – ”Henkinen pahoinvointi ilmastonmuutoksesta ei edistä ratkaisujen löytämistä”

Vasemmistolta edelleen vahvaa tukea ilkivallalle – saako hyvien tarkoitusten ja maailmanparannusvimman vuoksi sotkea taideaarteita ja tuhota yksityisomaisuutta?

Brittisisäministeri: Monikulttuurisuus on epäonnistunut ja hallitsematon maahanmuutto muodostaa länsimaille eksistentiaalisen uhan
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.