Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaatii kansanedustajiltaan ryhmäkuria, kun aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista käsitellään eduskunnassa. Soini kertoi kannastaan MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa.

– Edellytän, että perussuomalaiset kansanedustajat noudattavat puolueen vaaliohjelmaa, joka ennen vaaleja on kansalle kerrottu, Soini linjasi ohjelmassa keskiviikkoiltana.

Varapuheenjohtaja Jussi Niinistö vahvistaa Soinin kannan MTV3:n Huomenta Suomessa.

– Mitä tähän homoliittolakiin tulee, niin jokainen perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi ryhtynyt viime vaaleissa allekirjoitti tämän meidän vaaliohjelmamme, ettei tämä sen kummoisempi asia ole, he ovat hyväksyneet tämän, Niinistö totesi.

Vaalien yhteydessä kansanedustaja Arja Juvonen ilmoitti kannattavansa avioliitto-oikeutta homoille. Lakivaliokunnan käsittelyssä keväällä hän äänesti ryhmän kannan mukaisesti avioliitto-oikeutta vastaan. Nyt hän ei halua sanoa, aikooko hän äänestää puoluesta vai vastaan, MTV3 kertoo.

Kansalaisaloite keräsi noin 164 000 allekirjoitusta. Se toimitetaan eduskuntaan vasta lähikuukausina ja mahdolliseen äänestykseen se päätyy vasta ensi vuoden puolella.

PS VERKKOTOIMITUS