Ylen Ykkösaamussa vieraillut pääministeri Petteri Orpo kertoo Suomen ja muiden Euroopan maiden nostavan valmiuttaan eilen Moskovassa tapahtuneen terrori-iskun takia.

Asemiehet surmasivat eilen yli 90 ihmistä moskovalaisessa konserttitalossa. Loukkaantuneita on tämänhetkisten tietojen mukaan 145.

Toimittaja kysyy, vaikuttaako terrori-isku jotenkin Suomen turvallisuustilanteeseen tai siihen, miten Suomi varautuu mahdolliseen terrori-iskuun?

Orpo vastaa:

– Suomalaiset viranomaiset ovat hyvin valppaana terrorismin suhteen. Ovat olleet jo vuosia. Me saamme tasaisin väliajoin muun muassa suojelupoliisilta uhka-arvion siitä, missä mennään. Se päivittyy koko ajan. On aivan selvää, että jos Venäjällä tapahtuu tällainen isku, ja jos se on – niinkuin ilmoitusten perusteella nyt näyttää – Isisin tekemä, niin kyllä välittömästi silloin myöskin valmiutta muualla Euroopassa ja Suomessakin viranomaiset nostavat.

– Suomeen ei ole kohdistunut välitöntä terrorismin uhkaa, mutta uhka-arvio on ollut koko ajan koholla. Tämä on liittynyt pitkään lännen ja islamistien väliseen taisteluun, Syyrian sotaan, Isisin vastaiseen taisteluun.

– Minusta ei ole akuutisti mitään huolta, mutta viranomaiset varmasti nyt lisäävät valppauttaan.

SUOMEN UUTISET