Kansanedustaja Tom Packalénin mielestä nykyisen eduskunnan tulisi käsitellä Natoon liittymisen lainsäädäntö kuntoon ennen huhtikuun eduskuntavaaleja.

– Kun Suomi olisi hoitanut kaiken voitavan liittymisen edistämiseksi kuntoon, tulisi jäsenyyden jo ratifioineiden maiden joukossa melkoinen moraalinen paine tukea Suomea, Tom Packalén kirjoittaa blogissaan.

– Hoitamalla oman prosessimme maaliin irrottaisimme itsemme myös Turkin ja Ruotsin välisistä ongelmista. Ongelmat on yleensä helpompi korjata pala kerrallaan, kun ne irrotetaan isosta kokonaisuudesta, Packalén huomauttaa.

Suomen jäsenratifiointi auttaisi Ruotsiakin

Packalénin mielestä Turkin Suomen jäsenyyden ratifiointi auttaisi joka tapauksessa Ruotsiakin.

– Suomi on rajamaa, ja jos sattuisi käymään niinkin epätodennäköinen asia, että Venäjä onnistuisi kääntämään laittoman hyökkäyssotansa menestykseksi, se voisi vapauttaa sotilaita rajojemme tuntumaan. Tässä tilanteessa Naton jäsenyydellä on nykyisessä poliittisessa ympäristössä erittäin suuri merkitys, Packalén toteaa.

Kiirettä ei vielä ole

Packalénin mielestä Suomella ei kuitenkaan ole vielä kiirettä tallettaa jäsenhakemusta Washingtoniin, vaan Suomi voisi myös jäädä edelleen odottelemaan Ruotsin ratifiointia. Tämä voitaisiin varmistaa lain valmistelussa kirjaamalla liittyminen ”hallituksen sopivaksi katsomalla hetkellä”, ja että ”tahtotila on mennä yhdessä Ruotsin kanssa”.

– Tämä antaa seuraavalle hallitukselle tarvittaessa aikaa odottaa Ruotsia, mutta jos meidät on jo hyväksytty, voimme halutessamme edetä, kun parhaaksi katsomme, Packalén painottaa.

Suomen Uutiset