

PS ARKISTO
Packalén toivoo eduskunnan vahvistavan Natoon liittymisen jo ennen eduskuntavaaleja
Kansanedustaja Tom Packalénin mielestä nykyisen eduskunnan tulisi käsitellä Natoon liittymisen lainsäädäntö kuntoon ennen huhtikuun eduskuntavaaleja.
– Kun Suomi olisi hoitanut kaiken voitavan liittymisen edistämiseksi kuntoon, tulisi jäsenyyden jo ratifioineiden maiden joukossa melkoinen moraalinen paine tukea Suomea, Tom Packalén kirjoittaa blogissaan.
– Hoitamalla oman prosessimme maaliin irrottaisimme itsemme myös Turkin ja Ruotsin välisistä ongelmista. Ongelmat on yleensä helpompi korjata pala kerrallaan, kun ne irrotetaan isosta kokonaisuudesta, Packalén huomauttaa.
Suomen jäsenratifiointi auttaisi Ruotsiakin
Packalénin mielestä Turkin Suomen jäsenyyden ratifiointi auttaisi joka tapauksessa Ruotsiakin.
– Suomi on rajamaa, ja jos sattuisi käymään niinkin epätodennäköinen asia, että Venäjä onnistuisi kääntämään laittoman hyökkäyssotansa menestykseksi, se voisi vapauttaa sotilaita rajojemme tuntumaan. Tässä tilanteessa Naton jäsenyydellä on nykyisessä poliittisessa ympäristössä erittäin suuri merkitys, Packalén toteaa.
Kiirettä ei vielä ole
Packalénin mielestä Suomella ei kuitenkaan ole vielä kiirettä tallettaa jäsenhakemusta Washingtoniin, vaan Suomi voisi myös jäädä edelleen odottelemaan Ruotsin ratifiointia. Tämä voitaisiin varmistaa lain valmistelussa kirjaamalla liittyminen ”hallituksen sopivaksi katsomalla hetkellä”, ja että ”tahtotila on mennä yhdessä Ruotsin kanssa”.
– Tämä antaa seuraavalle hallitukselle tarvittaessa aikaa odottaa Ruotsia, mutta jos meidät on jo hyväksytty, voimme halutessamme edetä, kun parhaaksi katsomme, Packalén painottaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalainen Nuoriso Suomen tulevasta EU-linjasta: ”Suomen edun ajaminen EU:ssa ei ole itsekkyyttä, vaan itsestäänselvyys”

Koraanin poltto Tukholmassa johti mielenosoituksiin kautta muslimimaailman – Paludan aikoo jatkaa Turkin painostamista

Tragedian kahdet kasvot: Turkin maanjäristys voi helpottaa Suomen ja Ruotsin tietä Natoon

Packalén ehdottaa Espanjan Leopard-panssarivaunujen antamista Ukrainalle

Halla-aho: Länsimaiden on tehtävä kaikkensa, jotta Venäjä ei voita sotaa
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarja: Suomen osuus maailman hiilipäästöistä on yksi promille ja Suomen pinta-alasta 75 prosenttia on metsää – ”Repikää siitä tieteelliset tosiasianne”
Ylen aamussa vierailleelta kansanedustaja Teemu Keskisarjalta tivattiin kantaa hallitukselta odotettavaan ilmastostrategiaan. Keskisarja totesi asian olevan hänelle yhdentekevä. - Perussuomalaisille luonnonsuojelu on luonnollinen, pyhä asia. Ilmakehäkiihkoilu sen sijaan on paholaisen keksintö. Se on EU:n anekauppaa, lähiluonnon raiskaamista ja hiilinielujen nieleskelyä. Ilmakehäkiihkon sfääreistä olisikin tehtävä paluu aidosti vihreälle metsäpolulle.

Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Seksuaalista väkivaltaa Saksassa torjuvat uimahallijulisteet saavat kritiikkiä – kuvissa ahdistelijoiksi esitetään valkoisia naisia ja miehiä
Kahdeksan alaikäistä tyttöä on joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi Saksan Gelnhausenin ulkouimalassa. Epäiltyinä on neljä syyrialaista miestä. Tapaus on herättänyt laajaa keskustelua Saksan uimahallien turvallisuudesta. Samalla Kölnin kaupungin uimahalleihin asennetut seksuaalisesta väkivallasta varoittavat julisteet ovat joutuneet arvostelun kohteeksi, sillä niiden katsotaan esittävän ahdistelijoina sellaisia ryhmiä, jotka tilastojen mukaan syyllistyvät näihin tekoihin kaikkein harvimmin.

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Nyt tuli perussuomalaisten vastaus SDP:n Razmyarin leikkauslistoihin: ”Tätäkö tarkoittaa kaiken voi tehdä reilummin?”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom tyrmää sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin esitykset maataloustukien leikkauksista sekä veronkorotukset listaamattomille yhtiöille.

Teemu Keskisarja: Seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta pitää ohjata riippumattomille ja puolueettomille medioille
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja esittää Yleisradion kutistamista siten, että seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta ohjattaisiinkin riippumattomille ja puolueettomille medioille. - Yle-veron maksajat jatkossa valitkoot itse rahoituskohteita omissa veroilmoituksissaan, Keskisarja linjaa.

Hallitus korjaa terveydenhuoltoa: Silmälääkärille pääsee nyt helpommin ja silmälasien uusimisesta tulee monelle halvempaa
Aikaisemmin optikot eivät ole voineet määrätä silmälaseja henkilöille, joille on tehty silmäleikkaus, vaan asiakas on jouduttu ohjaamaan silmälääkärin vastaanotolle. - Muutos lyhentää jonoja silmälääkäreille ja on tervetullut tilanteessa, jossa silmälääkäreistä on pula valtakunnallisesti, kertoo sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Purra: Väestönmuutos ei ole salaliittoteoriaa tai äärioikeistolaista – ”Tilastot kertovat armottomasti, kuinka ulkomaalaisväestö lisääntyy ja kasvaa, suomalaisväestö ei”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra listaa X:ssä, miksi puolue puhuu niin paljon Suomen demografisista muutoksista.

Festariesiintyjä huusi kuolemaa israelilaisille – brittiyleisö huusi innoissaan mukana
Glastonburyn festivaaleilla rap-esiintyjä huusi kuolemaa israelilaisille ja toivoi Allahin nimissä Palestiinan vapautuvan. Pääministeri ja monet muut poliitikot ovat tuominneet vihapuheen. BBC myöntää rikkoneensa omia vihapuheen vastaisia ohjeitaan lähettäessään keikan suorana lähetyksenä. Rap-duon Yhdysvaltain kiertue peruuntuu, koska heidän viisuminsa peruutettiin.

Jussi Halla-aho Suomen ja Venäjän suhteista: Mille pohjalle valtioiden suhteita voidaan rakentaa, jos sopimukset ja omat sitoumukset eivät merkitse venäläisille mitään?
Toisen maailmansodan ja Stalinin kuoleman jälkeen Suomen ja Neuvostoliiton välillä vallitsi venäläisnäkemyksen mukaan erityissuhde. Jussi Halla-ahon mukaan Suomessa taasen oli vallalla väärinkäsitys, jonka mukaan ”pystymme omalla käytöksellämme ja toiminnallamme manageroimaan Venäjää”. Nyt valtioiden välillä ei ole jäljellä mitään, minkä päälle rakentaa.