Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi Iltalehden Suoraan asiaan -ohjelmassa Suomen EU-eron olevan puolueen “pitkän tähtäimen strateginen tavoite”. Tavoite on peräisin puolueen EU-poliittisesta ohjelmasta. Perussuomalainen Nuoriso näkee virinneen keskustelun tilaisuudeksi keskustella Suomen EU-politiikan tulevaisuudesta.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö katsoo, että Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian turvatakuiden sekä Nato-jäsenyyden etenemisen myötä on korkea aika arvioida Suomen EU-linjaa kriittisesti ilman turvallisuuspoliittista pelonlietsontaa.

– Tarvitaan keskustelua siitä, minkälainen toimija Suomi tahtoo olla EU:ssa: jatkammeko kilttinä mallimaana muiden maksumiehenä vai pyrimmekö ajamaan omaa etuamme Puolan, Unkarin ja Italian tapaan? Enää ei voida piiloutua sen taakse, että EU-kritiikki horjuttaisi Suomen turvallisuutta. Nato-prosessi etenee, ja meillä on riittävät turvatakuut pahan päivän varalle, täsmentää PS-Nuorison hallituksen jäsen Lauri Laitinen.

Suomi on suomalaisten ainoa etujärjestö

Perussuomalainen Nuoriso pyrkii ensisijaisesti muuttamaan EU:ta sisältä käsin yhdessä eurooppalaisten kansallismielisten sisarpuolueiden kanssa. EU:n on palattava kauppaliitoksi, jonka jäsenmaat vastaavat itse talouksistaan, eikä minkäänlaista taakanjakoa velan tai siirtolaisten suhteen toteuteta. Jos EU jatkaa kehittymistään Suomelle epäedulliseksi yhteisöksi, on EU-ero ratkaisu.

– Suomen edun ajaminen EU:ssa ei ole itsekkyyttä, vaan itsestäänselvyys, sillä Suomi on suomalaisten ainoa etujärjestö. Ollessamme kynnysmattona EU toimii järjestelmällisesti suurten jäsenmaiden hyödyksi. Tämä on ollut ilmeistä esimerkiksi EU:n ennallistamistavoitteissa. Emme saa antaa EU:lle enempää toimivaltaa, vaan meidän on kehityttävä takaisin kaikkia hyödyttäväksi kauppaliitoksi epädemokraattisen liittovaltion sijaan, lisää PS-Nuorison 3. varapuheenjohtaja Ami Kimanen.

Suomen Uutiset