Perussuomalaisten nuorisojärjestön Perussuomalaisen Nuorison kevätkokouksessa 27.–28.5. Jyväskylässä valittiin nuorisojärjestölle uusi puheenjohtaja edellisen puheenjohtajan Joakim Vigeliuksen väistyessä kansanedustajatehtävänsä aiheuttamien kiireiden vuoksi. Nuorisojärjestön uusi puheenjohtaja on 19-vuotias Lauri Laitinen Lappeenrannasta.

19-vuotias lappeenrantalainen ammattikorkeakoulun ensihoitajaopiskelija Lauri Laitinen on ollut mukana Perussuomalaisen Nuorison hallituksessa eri tehtävissä vuodesta 2020 saakka. Hän oli nuorisojärjestön 3. varapuheenjohtaja vuonna 2022. Laitinen on vastannut nuorisojärjestön viestinnästä sosiaalisessa mediassa ja avustanut siinä ohessa kannanottojen, ohjelmien ja muiden vastaavien kirjoittamisessa. Laitinen aloitti toimessaan välittömästi ja jatkaa puheenjohtajana vuoden loppuun asti.

– Liityin puolueeseen, tai oikeastaan nuoriso-osastoon, vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen loppukesästä. Muuten olen seurannut politiikkaa yläkoulusta asti, vuodesta 2017 muistaakseni. Tällöin kannatin puoluetta katsomosta, vaikken silloin vielä ajatellutkaan puolueeseen liittymistä, Laitinen kertoo taustastaan.

Kriittinen linja maahanmuuttopolitiikkaan

Perussuomalaisissa Laitiseen vetosi ennen kaikkea puolueen kriittinen linja maahanmuuttopolitiikkaan: turvanpaikanhakijoiden tekemiin rikoksiin ja toistuviin ehdotuksiin siitä, miten laajamittaisella maahanmuutolla paikataan syntyvyysvajetta ja esimerkiksi hoitajapulaa työolojen parantamisen ja palkankorotusten sijaan.

Laitinen luonnehtii itseään kansalliskonservatiiviksi, joka kannattaa pitkälti hyväksi todettuja käytäntöjä ja mekanismeja ja ajaa muutosta vain silloin, kun jokin asia on oikeasti rikki tai väärin.

– Ajatteluni ytimessä on luonnollisesti kansallismielisyys ja Suomen sekä suomalaisten asettaminen etusijalle kaikessa. En pidä itseäni kovin uskonnollisena, mutta kunnioitan kristillisiä perinteitä ja ennen kaikkea kristillisiä arvoja, kuten lähimmäisenrakkautta, joka on perussuomalaisittain kaikkein tärkein arvo, Laitinen sanoo.

Jäsenistöä osallistettava entistä enemmän

Perussuomalaisen Nuorison uutena puheenjohtajana Laitinen haluaa jatkaa sillä tiellä, jolla nuorisojärjestöä on aikaisempien puheenjohtajien ja hallitusten kanssa viimeiset kolme vuotta rakennettu. Hän haluaa osallistaa jäsenistöä aiempaa enemmän aatteellisessa sekä tapahtumatyössä ja samalla kehittää järjestön yhteishenkeä sekä madaltaa kynnystä osallistua järjestötoimintaan hallituksen ulkopuoleltakin.

– Tahdon myös nähdä puheenjohtajiston ja hallituksen jalkautumassa ruohonjuuritasolle eli piireihimme, jotta tiivis yhteydenpito ja yhteistyö piirien kanssa jatkuu. Samalla jatketaan ohjelmatyötä, jäsenkoulutuksia tulevia kunta- ja aluevaaleja ajatellen sekä somen kehittämistä.

Poliittinen aktivismi on opiskelujen ohessa Laitisen tärkein harrastus. Lisäksi hän pelailee ja kuntoilee. Laitisen perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi neljä veljestä, joista hän itse on toiseksi vanhin.

– Odotan innolla tulevaa työtä ja yhteistyötä emopuolueen ja muiden nuorisojärjestöjen kanssa! Laitinen toteaa lopuksi.

Suomen Uutiset