MTV uutisoi (12.4.) ranskalaisen yhtiön Pernod Ricardin alkavan taas toimittaa juomiaan Venäjälle. Yhtiön päätös toimia näin Venäjän hyökkäyssodasta piittaamatta osoittaa heikkoa sitoutumista läntisiin arvoihin ja solidaarisuuteen Ukrainan kanssa. Perussuomalainen Nuoriso pitää päätöstä moraalittomana.

Pernod Ricardin alaisiin juomiin kuuluvat muun muassa Absolut Vodka, Jameson, Beefeater, Havana Club, Martell, Káhlua, Malibu ja Minttu.

– Alkon sivuilla lukee seuraavasti: ”Alko tarjoaa maailmanluokan palvelua, vastuullisesti”. On aika siirtyä sanoista tekoihin. Pernod Ricardin veriviinat on poistettava valikoimasta ja korvattava ukrainalaisilla tuotteilla, vaatii Perussuomalaisen Nuorison hallituksen jäsen Nanna Väätäinen.

Pienillä eleillä tukea Ukrainalle

On aika hyödyntää Alkon monopolia. Alkon tulee ottaa kaikki Pernod Ricardin alaiset tuotteet pois valikoimastaan niin kauan kuin yritys jatkaa liiketoimintaansa hyökkäyssotaa harjoittavassa maassa. Näin Suomi voisi osaltaan painostaa yrityksiä sitoutumaan EU-tasolla pakotepolitiikkaan. Toisaalta Suomessa samalla näytettäisiin moraalista esimerkkiä muulle Euroopalle Ukrainan tukemisessa.

– Yksityinen puoli Suomessa on jo näyttänyt esimerkkiä. Restelin toimitusjohtaja on todennut, että niin kauan kuin Pernod Ricard vie viinojaan Venäjälle, heillä ei ole mitään kiinnostusta ostaa heiltä mitään. Alkoholimonopolimme voisi tässä kohtaa tehokkaasti puuttua Pernod Ricardin tuotteiden levikkiin maassamme ja toteuttaa tehtäväänsä alkoholimarkkinoiden kaitsennassa. Meidän on nyt osoitettava niin pienin kuin isoin elein tukeamme Ukrainalle, kommentoi Perussuomalaisen Nuorison kolmas varapuheenjohtaja Ami Kimanen.

Suomen Uutiset