Perussuomalainen Nuoriso on erittäin huolestunut Saksan liittokanslerin puheista Ukrainaan liittyen.


Saksan liittokansleri Olaf Scholz ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron ovat yrittäneet painostaa Ukrainaa taipumaan Venäjän vaatimuksiin. Lisäksi liittokansleri Scholz totesi Putinia tavatessaan, ettei Nato tule laajentumaan itään niin kauan kuin hän ja Putin ovat viroissaan.

Kaukana EU:n juurista

PS-Nuoriso katsoo, ettei kolmansilla osapuolilla ole mitään sanaa siihen, miten Ukrainan tulee toimia Venäjän suhteen. Ehdotukset antavat vaikutelman siitä, että EU olisi valmis tinkimään muista maista turvatakseen harvojen intressit idässä.

– Kyllä ollaan kauas menty EU:n juurilta, kun EU alkaa tekemään tiivistä yhteistyötä sen saman tahon kanssa, jota varten EU perustettiin aikoinaan. Ennen peloteltiin sillä, että EU-ero ajaisi Suomen Venäjän syliin. Ei siihen tarvita Fixitiä, kun EU ajaa itse Natoon kuulumattomat jäsenmaansa Venäjän vaikutuspiiriin, toteaa järjestön 3. varapuheenjohtaja Lauri Laitinen.

SDP ja Saksa Venäjän asialla

PS-Nuoriso huomauttaa, että mikäli SDP ajaisi aidosti Suomen ja suomalaisten etua, se selvittäisi puolueen sisäiset Venäjä-kytkökset Suomessa ja saksalaisessa sisarpuoluessaan SPD:ssä. Jos SDP ei tiedä mistä aloittaa, PS-Nuoriso tarjoaa vinkkiä: puoluesihteeri Antton Rönnholm, ex-pääministeri Paavo Lipponen sekä presidentti Tarja Halonen.

– Demareita ja Saksaa yhdistää se, että molemmat ajavat kulisseissa täysillä Venäjän etua. Lupaan perääntyä puheistani, mikäli Sanna Marinin hallitus vaatii avoimesti Nord Stream-kaasuputken pysäyttämistä. Riippuvuus Venäjän energiaan ei edistä Suomen tai Länsi-Euroopan etua, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

SUOMEN UUTISET