

PS ARKISTO
Perussuomalaiset: Erinäiset kustannuksia lisäävät ”ilmastotoimet” eivät huomioi Suomen tarpeita – uhkana kustannuspommi
Perussuomalaiset jättivät talousvaliokunnassa eriävän mielipiteen maankäyttösektorin ilmastosuunnitelman selontekoon sen lukuisten ongelmallisten kohtien vuoksi. Perussuomalaiset korostavat, että metsäpolitiikka kuuluu perussopimusten mukaan kansalliseen toimivaltaan eikä missään määrin EU:lle.
Maankäyttösektorin ilmastosuunnitelmaa on laadittu ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Sotatoimet ja niistä seuranneet pakotteet ovat muuttaneet monia suunnitelmaan liittyviä asioita.
Esimerkiksi lannoitteita on suunniteltu käytettäväksi metsien kasvuun. Perussuomalaisten talousvaliokunnan jäsen Veikko Vallin huomauttaa, että lannoitetuotanto on kuitenkin vähentynyt maakaasun niukkuuden vuoksi, hinnat ovat nousseet merkittävästi ja näin ollen vähäiset lannoitteet tuskin löytävät tietään enää metsiin. Myös päästöoikeuksien hinnat ovat lähteneet nousuun, ja suunnitelma nojaa vanhentuneisiin lukemiin.
– Ei voi olla niin, että koko maankäyttösektorin suunnitelma perustuu vanhentuneeseen mututuntumaan eikä tämän päivän realismiin. Tämä on tyypillistä, ettei Suomen erityispiirteitä huomioida eikä taideta edes haluta huomioida, Vallin epäilee.
Kustannukset huolettavat
Suunnitelmien kustannukset huolettavat perussuomalaisia, kun muutenkin kansalaisten ja yritysten kustannukset ovat nousseet jo laajalla rintamalla. Kustannusten nousu voi jatkua ripeänä.
Maankäyttösektorin lisäksi käsittelyssä on muitakin ilmastopoliittisia selontekoja.
– Monesta suunnasta tulee samaan aikaan painetta. Rinnakkaisten kustannuksia lisäävien toimien myötä muodostuu tikittävä kustannuspommi, jossa kustannukset käyvät kohtuuttomiksi, kansanedustaja Minna Reijonen huomauttaa.
Perussuomalaisten mielestä poliittisilla päätöksillä ei tulisi keinotekoisesti lisätä kustannuksia ajassa, jolloin inflaatio on laajaa ja voimakasta.
Kakku säästöön ja suuhun
Metsien niin sanottuja hiilinieluja pitäisi lisätä antamalla metsien kasvaa. Samaan aikaan puupohjaisten biopolttoaineiden käyttöä tulisi edistää tulevien jakeluvelvoitetasojen saavuttamiseksi.
– Hallitus haluaa sekä syödä että säästää kakun. Metsiin ei sovi koskea, jotta hiilinielut kasvavat. Metsistä pitäisi kuitenkin saada biopolttoaineiden raaka-aineita, kansanedustaja Juha Mäenpää taivastelee.
– Metsien talouskäyttöä rajoitettaessa on syytä muistaa, että puun tarjonta siirtyy muualle ja tilausten saaminen takaisin voi olla hyvin vaikeaa. Taloudellinen vahinko voi jäädä pysyväksi, ja merkittävä osa Suomen talouden selkärankaa hiipuu, Vallin lisää.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- metsien talouskäyttö maankäyttösektori ilmastosuunnitelma Venäjän hyökkäys lannoitteet metsäpolitiikka EU:n perussopimus ilmastotoimet Hiilinielut Euroopan unioni Biopolttoaineet Veikko Vallin Minna Reijonen Talousvaliokunta Juha Mäenpää ilmastopolitiikka Inflaatio
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen: Maahanmuutto kuormittaa oikeusjärjestelmää – ”Maahanmuutto kuriin ja oikeuslaitoksen rahoitus kuntoon”

Perussuomalaiset: Hallitus vaarantaa maa- ja metsätalouden toimintaedellytykset

Huhtasaari pettyi EU:n kolmikantaneuvottelujen lopputulokseen: Suomelle kallista vihreyttä

Ruotsi on nyt EU:n puheenjohtajamaa ja Suomen turva kiistassa hiilinieluista: Näpit irti metsistämme!

Perussuomalaiset: Kansallinen ilmastostrategia ajaa teollisuuden ahtaalle – ilmastotoimille aikalisä

Puisto: Järjettömät hiilinielulaskelmat tuovat Suomelle jättilaskun

Tavio: Suomen ei tule hyväksyä EU:n pakkoremonttivaatimuksia

Ilmastotoimilla ei pidä potkia suomalaisia nilkoille – Purra: ”Kun energian hinta on korkealla, kansa ei mieti hiilineutraaliutta”

EU:n perussopimuksiin kaavaillaan suuria muutoksia – Ruohonen-Lerner: “Pyrkimys on luoda EU:sta supervalta, jossa itsenäiset jäsenmaat alistuisivat EU:n alueiksi”
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.