Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio linjaa, että seuraavan hallituksen ei tule hyväksyä EU:n pakkoremontteja.

EU-parlamentin hyväksymä energiatehokkuusdirektiivi uhkaa pakottaa jopa kahden miljoonan suomalaisen kodit ennenaikaisiin korjauksiin entistä tiukempien energiatehokkuusvaatimusten takia.

Jätettävä kuolleeksi kirjaimeksi

Ville Tavio huomauttaa, että vaikka EU velvoittaisi remontteihin, Suomessa voidaan jättää tekemättä remonttien toteutumisen valvonta.

– Suomessa on liian pitkään noudatettu pilkuntarkasti EU:n vaatimuksia. Seuraavan eduskunnan tulee tarkastella EU-asioita Suomen edun näkökulmasta, Tavio linjaa.

– EU:n pakkoremonttivaatimuksen pitää jäädä kuolleeksi kirjaimeksi vähän samaan tapaan kuin nykyään asuntojen myynti-ilmoituksissa todetaan usein, että lain vaatimaa energiatodistusta ei ole.

Asia ei edes kuulu EU:lle

Tavion mielestä EU:n energiatehokkuusvaatimus on sekä kohtuuton että oikeudellisesti kyseenalainen. Eduskunta jätti jo aiemmin toissijaisuusilmoituksen osaan direktiivistä.

– Tämä asia ei edes kuulu EU:lle. Energiatehokkuusvelvoite on samaa jatkumoa kuin taannoin metsäpolitiikassa nähty yksityiskohtainen käskytys siitä, miten metsiä saa hyödyntää. EU astuu toistuvasti jäsenmaiden varpaille, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET