Perussuomalaisten puheenjohtaja Rikka Purra nosti eduskunnan kyselytunnilla esille juuri julkaistun Euroopan investointipankin tutkimuksen, jonka mukaan yli puolet suomalaisista haluaa hidastaa liian nopeaa ja kallista ilmastopolitiikkaa.

– Suomalaisille riittää tämä ilmastotoimien yltiöpäisyys. Heitä huolettavat eniten nousevat hinnat, Riikka Purra huomautti.

Kansa tyrmää ylikireät ilmastotoimet

Myös perussuomalaiset on teettänyt tutkimuksen Kantar TNS:llä. Gallupin mukaan puolet suomalaisista on selvästi sitä mieltä, että hiilineutraalisuustavoitteen pitää nyt joustaa. Samalla kansalaisten halu maksaa ilmastotoimista on entisestään pienentynyt.

– Yli 70 prosenttia suomalaisista on valmis maksamaan korkeintaan 10 euroa kuukaudessa lisää edistääkseen ilmastotoimia. Melkein joka kolmas ei euroakaan! Rahat on loppu, tämä sumutus ei enää käy. Ette voi jatkaa tällä tiellä. Kaikki hintoja nostavat omat toimenne pitää nyt perua, Purra vaati.

– Hyvä hallitus, miten aiotte toimia? Purra kysyi.

Marinilta vain haitallisia toimia

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) vastaus sisälsi vain lisää ilmastotoimia. Hänen mukaansa ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka, eikä se poistu sodan ja energiakriisin myötä.

Marin kehui EU:n yhteisiä ilmastotoimenpiteitä, esimerkiksi päästökauppaa, jota ollaan laajentamassa liikenteeseen ja asumiseen.

Purran mukaan huomionarvoista kuitenkin on, että Marinin mainitsemat toimet vain pahentaisivat tilannetta, sillä niillä polttoaineiden ja asumisen hinnat vain nousevat.

Suomen Uutiset