Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho esitti eduskuntaryhmän kesäkokouksessa perussuomalaisia linjauksia Suomen talous- ja työllisyyspolitiikkaan.

– Perussuomalaiset tarjoaa kurssin muutoksen siinä ajattelussa, mikä on kestävä tapa saada valtion talous tasapainoon ja kansantalous kasvuun, Halla-aho sanoi.

Hän korosti, että uutta jaettavaa syntyy vain tuottavalla työllä.

– On turhaa kepittää työttömiä, jos heillä ei ole oikeasti mahdollisuutta tehdä työtä. Tämän vuoksi meidän on jatkossa helpotettava yritysten toimintaedellytyksiä sekä eri tavoilla samalla parannettava keskiluokan ostovoimaa.

– Perussuomalaiset ei asemoidu tässä selkeästi oikeisto-vasemmisto –akselille, koska emme näe ristiriitaa duunarin ja yrittäjän välillä. Menestyvä yrittäjä on myös duunarin etu, Halla-aho painotti.

Suomeen ei pidä tuoda lisää sosiaaliturva-asiakkaita

Myös tulevalla eduskuntakaudella perussuomalaisen politiikan ytimessä on kansallinen etu ja tavalliset suomalaiset.

– Meillä on tällä hetkellä taloudessa sisäänrakennettuja haasteita, kuten kilpailukyvyn heikentyminen ja väestön vanhentuminen. Kuoppaa ei siksi pidä kaivaa syvemmäksi lisäämällä julkisen talouden menoja, Halla-aho sanoi.

– Huoltosuhdetta ei pidä heikentää haitallisella maahanmuutolla ja tuomalla tänne lisää sosiaaliturva-asiakkaita. Näistä asioista eivät kuitenkaan tällä hetkellä puhu muut kuin perussuomalaiset. Kun me puhumme esimerkiksi tieverkon ylläpitämisestä tai homekoulujen korjaamisesta, niihin tarvittavat rahat ovat vähäisiä. Voi sanoa, että tappelemme napeista.

Perussuomalaisten mielestä Suomessa tarvitaan lisää poliiseja.

– Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mielestä uusien poliisien palkkaaminen on liian kallista. Kuitenkin olemme samaan aikaan käyttäneet esimerkiksi vastaanottokeskuskuluihin jopa noin 800 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä pitää kyseenalaistaa, Halla-aho sanoi.

Julkisen rahan kippaaminen toissijaisiin kohteisiin on lopetettava

Halla-aho korosti, kuinka perussuomalaisilla on muista puolueista täysin poikkeava käsitys siitä, mitkä ovat julkisen vallan perustehtäviä.

– Julkisen vallan on ennen kaikkea huolehdittava ihmisten turvallisuudesta sekä pidettävä huolta niistä, jotka eivät itse siihen pysty.

– Perussuomalaisten mielestä julkista rahaa ei saa kipata kohteisiin, jotka ei palvele suomalaisten etua. Esimerkiksi kehitysapu on täysin toissijainen rahankäytön kohde, koska sillä ei ole mitään tekemistä suomalaisten hyvinvoinnin kanssa. Kehitysavun rahoittaminen pitäisi olla yksilön oma valinta, jolloin jokainen saisi itse päättää, paljonko rahaa haluaa siihen laittaa, Halla-aho sanoi.

SUOMEN UUTISET