Perussuomalaisten nousu kannatusmittauksissa ei yllätä puoluesihteeriä. Iltalehden perjantaina julkaistussa kannatusmittauksessa perussuomalaiset oli noussut Sdp:n ohitse aivan pääministeripuolue kokoomuksen kantaan. Kannatushuippunsa ohittanut keskusta on jo syöksykierteessä.

– Norsunluutornissa ollaan näköjään oltu jo niin kauan, että on unohdettu, mitä tavalliselle kansalle kuuluu. Kun menettää kosketuksen kansalaisiin, menettää samalla kyvyn ymmärtää tavallisten ihmisten arkea, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) toteaa mietteliäänä.

Slunga-Poutsalo arvioi Suomen Uutisten pyynnöstä Iltalehden tekemää kannatuskyselyä, joka mittasi perussuomalaisille melkoisen kannatusnousun ja keskustalle vielä reilumman alamäen.

– Ihmisten huoli omasta ja läheistensä tulevaisuudesta on käsin kosketeltavaa. Kaikille on selvää, että nykyisellä talouslinjalla ei voida jatkaa. Tästä huolimatta vanhat puolueet tarjoavat kansalaisille leikkauslistoja ja lisävelvoitteita. Tavalliset ihmiset on unohdettu. On käsittämätöntä, kuinka vieraantunut valtaeliitti voikaan olla ihmisen arjesta.

Äskettäin tehdyssä tutkimuksessa paljastui, että kansalaisten kannattamat säästökohteet osuvat ”häkellyttävän hyvin” yksiin perussuomalaisten esittämien säästökohteiden kanssa. Kolme suomalaisille mieluisinta leikkauskohdetta olivat maksut Euroopan unionille, kansainvälinen kehitysyhteistyö sekä taiteen ja kulttuurin tukeminen. Haluttomimpia kansalaiset olivat leikkaamaan poliisitoimesta, kansaneläkkeistä tai ammatillisesta koulutuksesta.

– Ihmisten arkisia huolia ei voi ymmärtää, ellei jatkuvasti liiku kansalaisten parissa. Perussuomalainen liike on noussut kansan keskuudesta, politiikkamme kumpuaa kansalaisten toiveista ja arkisista huolista. Politiikka vastaa kansalaisten oikeudentajua. Siksi kannatus nousee, Slunga-Poutsalo kiteyttää.

SUOMEN UUTISET