Perussuomalaisten esittämät säästökohteet vastaavat erinomaisesti kansalaisten toiveita. Näin Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen tulkitsee Iltalehden teettämän laajan selvityksen tuloksia.

Tutkimuksessa selvitettiin, mistä valtion menoista suomalaiset olisivat valmiita leikkaamaan, jos olisi pakko säästää jostain. Tutkimuksessa annettiin vaihtoehtoina 22 euromääräisesti suurinta menoerää valtion budjetista.

Kolme suomalaisille mieluisinta leikkauskohteet olivat: maksut Euroopan unionille, kansainvälinen kehitysyhteistyö sekä taiteen ja kulttuurin tukeminen

Haluttomimpia kansalaiset olivat leikkaamaan poliisitoimesta, kansaneläkkeistä tai ammatillisesta koulutuksesta.

– Kaikki, mikä liittyy arkielämään ja sen turvallisuuteen, on suomalaisille tärkeää. Ulkomaille suuntautuvia asioita kohtaan ollaan kriittisempiä, totesi tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen Iltalehdelle.

Suomalaisten valmius kehitysyhteistyön leikkauksiin on kohonnut neljässä vuodessa yli kaksinkertaiseksi – nyt jopa 66 prosenttia kansalaisista leikkaisi siitä. Huomionarvoista oli myös kasvanut haluttomuus leikata maanpuolustusmenoista. Neljä vuotta sitten 45 prosenttia kansasta oli ollut valmis leikkaamaan puolustusvoimien toimintamenoista. Nyt lukema on 24 prosenttia.

Tutkimukseen osallistui 1726 vastaajaa, ja se tehtiin 27.-29.1.2015 välisenä aikana.

SUOMEN UUTISET