Vihdissä puhunut Timo Soini (ps.) kertoi, että perussuomalaiset eivät suostu leikkaamaan pienituloisilta.

– Meillä on suomalaisessa yhteiskunnassa noin miljoona ihmistä suurin piirtein tuhannen euron tuloilla. Siltä porukalta ei voi, ei saa, eikä ole varaa leikata, Soini linjasi.

Koti- tai omaishoidon tuella, pienimmillä työttömyyspäivärahoilla tai takuueläkkeellä sinnittelevien tulot menevät Soinin mukaan kokonaisuudessaan kulutukseen ja palveluihin. Samoin käy pienituloisten lapsiperheiden lapsilisille.

”Noin miljoona ihmistä suurin piirtein tuhannen euron tuloilla. Siltä porukalta ei voi, ei saa, eikä ole varaa leikata.”

– Nämä ihmisryhmät käyttävät tulonsa kulutukseen ja palveluihin Suomessa sekä ylläpitävät omalta osalta kulutuskysyntää. Heiltä Perussuomalaiset eivät suostu leikkaamaan.

Soinin mukaan yhteiskunnallinen keskustelu on varassa vääristyä, jos asioita katsotaan vain leikkauslistojen näkökulmasta. Erilaiset muotiin tulleet listat ohjaavat keskustelua yksipuolisesti leikkauksiin.

– Perussuomalaisilla on valmiutta tehdä menosupistuksia. Kehitysapu, tuulivoimatuet, EU-tukipolitiikka, valtiosihteerien karsiminen ja tehottomat yritystuet, Soini luettelee esimerkkejä.

– Hallitusneuvotteluissa kaikki asiat ovat pöydällä. Niihin pöytiin pääsee vain hyvällä vaalituloksella, jonka me kyllä saavutamme, kun käymme hyvän vaalitaistelun. Puolueen moraalinen perusta ja vaihtoehto ovat kunnossa.

SUOMEN UUTISET