Timo Soini moittii kovin sanoin SDP:tä, Keskustaa, Vasemmistoliitoa ja Vihreitä, joiden esittämien rahastojen avulla siirrettäisiin veronmaksajien varoja valtion budjetin ulkopuolelle, kansanvallan valvonnan ulottumattomiin. Toimintamallia on käytetty myös EU-tasolla, vakausmekanismin ja pankkiunionin yhteydessä.

– Vaalien jälkeinen hallitus joutuu sopeuttamaan valtiontaloutta noin 10 miljardilla eurolla. Vanhoja puolueita pelottaa tunnustaa tosiasia äänestäjille. Kepu, SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät pakenevat vastuuta rahastoideoidensa taakse. Ne ovat esittäneet miljardien eurojen kasvu-, remontti-, kansan-, ja energiarahastojen perustamisia. Esityksillä yritetään peitellä kahden edellisen hallituksen tekosia, joilla Suomen talouden ja teollisuuden kilpailukyky on tuhottu, jyrisee puheenjohtaja Timo Soini (ps.).

– Kepun Juha Sipilä esittää hyvää tuottoa tuovien valtionyhtiöiden lahtaamista, jolla sitten 3- 5 miljardin euron kasvurahasto perustettaisiin. SDP:n Antti Rinteen miljardiluokan Remontti Oy pääomitettaisiin veronmaksajien piikkiin. Samaten Vihreiden Ville Niinistön aurinko- ja tuulivoimaenergiarahaston sadat miljoonat otettaisiin suoraan valtion budjetista. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki taas sosialisoisi suomalaisten pankkitilit Kansanrahastoonsa, Soini listaa.

Kansallisomaisuus myyntiin

Hänen mukaansa ehdotetuilla rahastoilla on yhteistä se, että ne olisivat valtion budjetin ulkopuolisia rahastoja, ja siten kansanvallan valvonnan ulottumattomissa. Ne kuitenkin rahoitettaisiin sekä kansallisomaisuutta myymällä että budjetista veronmaksajan piikkiin.

– Ehdotuksissa on tosiasiassa kyse taloudellisesta vallankaappauksesta. Vallankaappauksen laskun maksavat kansalaiset etuuksien leikkauksina sekä veronkorotuksina.

Suoraa kopiota EU:lta?

Soini katsoo, että kansanvallan ulkopuoliset rahastot ovat suoraa kopiota EU:lta.

– Euroopan vakausmekanismiin EVM: n on jo laitettu suomalaisten veroeuroja 1,4 miljardin euron edestä sekä hyväksytty noin 11 miljardin varaus. Samaten pankkiunionin 55 miljardin euron pääomittamiseen on siirretty suomalaisten rahaa 1,4 miljardia euroa. Suomalaisten kovalla työllä aikaansaamat veroeurot on eduskunnan päätöksellä päätetty valuttaa eurooppalaisten pankkiireiden pohjattomaan kassaan.

Soini muistuttaa, että perussuomalaiset ovat ainoana ja yksin johdonmukaisesti vastustaneet eurooppalaisten pankkiirien pelastamista veronmaksajien varoilla. Hän jatkaa:

– Perussuomalaisten linja on johdonmukaisesti poikennut muista puolueista: Piikki on laitettava kiinni. Suomalaisten rahojen tärvääminen eurooppalaisten pankkiireiden taskuihin on lopetettava. Pääministeripuolueena aloittaisimme välittömästi neuvottelut myös EU-jäsenmaksun puolittamisesta, puolitetaanhan Suomen äänivaltakin! Tulevalla vaalikaudella emme myöskään tekisi yhtään uutta tuulivoiman syöttötariffisopimusta veronmaksajien piikkiin! Tekisimme lopun muidenkin kannattamattomien energiamuotojen elättämisestä veronmaksajien piikkiin.

– Löytyykö Kokoomukselta, demareilta ja kepulta ryhtiä tehdä perussuomalaisten kanssa todellinen budjetin rakenneuudistus ja ohjata niukat euromme suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi maailman parantamisen sijaan, puheenjohtaja Soini kysyy.

Suomen Uutiset