”Puuroa, jota muutama viikko sitten ei haluttu edes lautaselle, kahmitaan nyt kattilasta kaksin käsin”, kuvaili perussuomalaisten Jari Lindström SDP:n ja kokoomuksen toimintaa tänään eduskunnan kyselytunnilla. Lindström hämmästeli hallituspuolueiden äkillistä innostusta arvonlisäveron alarajan nostamiseen, kun vielä joulukuussa molemmat olivat asiaa vastaan.

– Tänään eduskunnan kyselytunnilla molemmat nostivat esiin ALV:n alarajan nostamisen yhtenä keinona tukea yrittäjyyttä.  Vaalien lähestyessä SDP ja kokoomus ovat heränneet talviunestaan yrittäjien asialle.

Myös valtionvarainvaliokunnan jäsenet Ville Vähämäki ja Maria Lohela ottivat kantaa asiaan. He muistuttivat, että perussuomalaiset ovat useaan otteeseen vaalikauden aikana esittäneet ALV:n alarajan korotusta ja niin sanotun huojennusalueen nostoa. SDP:n ja kokoomuksen kansanedustajat ovat jokaisena kertana äänestäneet näitä ehdotuksia vastaan. Viimeksi näin tapahtui viime joulukuun budjettiäänestyksessä.

– Puheet ja teot ovat räikeästi ristiriidassa. Ihmettelemme, miten asia, jota puolueet vastustivat vielä viime joulukuussa, voi nyt olla keskeinen tavoite. Toivottavasti tällainen räikeä vaalishoppailu ei kiihdy hallitsemattomaksi kevään kuluessa, vaan puolueet kantavat suoraselkäisesti vastuun omista linjavalinnoistaan.

Perussuomalaiset ovat kuitenkin tyytyväisiä siihen, että hallituspuolueet ovat kääntäneet asiassa takkinsa ja löytäneet tiensä perussuomalaiselle linjalle.

– Tässä huomaa hyvin, kuinka perussuomalaisilla on, toisin kuin kriitikot väittävät, paljon vaihtoehtoja. Näin vaalien alla niistä yhä useampi kelpaa myös hallitukselle, kansanedustajat totesivat.

SUOMEN UUTISET