Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ihmettelee SDP:n äkillistä innostusta nostaa arvonlisäveron alarajaa. Vielä joulukuussa puolue oli kokoomuksen kanssa jyrkästi sitä vastaan.

SDP ei uskalla tunnustaa tosiasioita. Sen vastuulliseksi väitettämä politiikka on ajanut Suomen kuilun partaalle, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

– Taloutemme katastrofaalista tilaa ja teollisuuden kilpailukykyä ei korjata vanhoilla opeilla. Rupsahtanutta taloutta ei meikkaamalla pelasteta. Tarvitaan uudenlaista näkemystä ja rohkeaa politiikkaa.

– Irtisanotuille, lomautetuille ja yt -neuvottelujen varjossa eläville teollisuusduunareille SDP:n eilispäivän talous- ja työllisyyslinjaukset olivat karmea pettymys, puoluesihteeri painottaa.

Herrat norsunluutornissa

Slunga-Poutsalon mielestä SDP:n talous- ja työllisyystiekartta ei ole oikea suunta Suomelle.

– Sen noudattaminen johtaisi taloutemme vain entistä syvemmälle suohon. Puheenjohtaja Antti Rinteen ja työministeri Lauri Ihalaisen esitykset olisivat kenties voineet toimia kuumimman noususuhdanteen aikaan vuosina 2006-2008. Mutta missähän norsunluutornissa lie herrat viimeiset seitsemän vuotta olleet, kun eivät ole havainneet, kuinka syvässä lamassa ja suossa Suomi tarpoo?

Yrittää omia perussuomalaisten esityksen

Slunga-Poutsalo painottaa, ettei SDP:n esittämillä talous- ja työllisyyslinjauksilla korjata teollisuuden kustannuskilpailukykyä tai tasapainoteta valtiontaloutta.

– Investointi-ilmapiirin on radikaalisti parannuttava. Siihen voidaan vaikuttaa tehokkaimmin sekä veropolitiikalla että säätelyä radikaalisti vähentämällä. SDP markkinoi nyt pienyrittäjien alv-rajan nostamista omana uutena talouden- ja työllisyyden käynnistämispyöränä, Slunga-Poutsalo ihmettelee.

– SDP on koko vaalikauden väkevästi torjunut perussuomalaisten esitykset pienyrittäjien alv-rajan nostamisesta jokaisessa budjettikäsittelyssä täysin populistisena vaateena. Kun SDP:n suklaat olivat happamia yrittäjien suissa, niin nyt kelpaa perussuomalaisten esittämä pienyrittäjien alv-rajan nostoesitys.

Viherverot EU:n minimitasolle

Slunga-Poutsalo epäilee SDP:n esitystä puhtaaksi vaalikikaksi, koska puolueella olisi ollut mahdollisuus nostaa pienyrittäjien alv-rajaa jo kolme vuotta sitten.

– Teollisuuden kilpailukykyä voidaan olennaisesti parantaa yksinkertaisesti leikkaamalla viherverot alkuun EU:n minimitasoon. SDP:kin pitäisi ymmärtää, että suomalaisen hyvinvoinnin turvaavan teollisen Suomen tulevaisuus ratkaistaan seuraavan hallituksen ohjelmalla.

SUOMEN UUTISET