Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on yhdessä vasenryhmän kanssa jättänyt tänään eduskunnassa välikysymyksen, joka koskee hallituksen talous- ja teollisuuspolitiikkaa. Ryhmä kantaa huolta siitä, että hallitus ei ole pystynyt tekemään niitä välttämättömiä päätöksiä, joilla voitaisiin säilyttää työpaikat ja teollisuus Suomessa.

Ryhmän mukaan hallitusohjelmalta on pudonnut pohja. Sen tavoitteet velkaantumisesta ja työllisyydestä vaikuttivat jo alkujaan perin optimistisilta, nyt lähinnä utopistisilta. Kun hallituksen talous- ja teollisuuspolitiikan onnistumista arvioidaan, on myönnettävä se tosiasia, että hallitus on epäonnistunut. Hallitusohjelman keskeiset tavoitteet eivät ole toteutumassa. Viimeisin ja vakavin esimerkki teollisuuspolitiikan epäonnistumisesta on hallituksen päätös evätä STX Finlandin 50 miljoonan laina. Hallitukselle ei tule koskaan uudestaan vastaavaa tilaisuutta, jossa 50 miljoonan euron lisäpanostuksella olisi voinut varmistaa suoraan noin 12 000 miestyövuoden säilymisen. Hallitus epäonnistui kautensa merkittävimmässä yksittäisessä elinkeinopoliittisessa päätöksessä.

Välikysymyksessä vaaditaan hallitukselta vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

Jatkaako hallitus nykyisellä linjallaan, vaikka hallitusohjelman keskeiset talouspoliittiset tavoitteet karkaavat ja uusimmat tieteelliset tutkimukset asettavat vyönkiristykseen nojaavan talouspolitiikan tehon kyseenalaiseksi?

Mihin toimiin hallitus ryhtyy talouskasvun edellytysten parantamiseksi?

Mihin toimiin hallitus ryhtyy vientisektorimme kilpailukyvyn parantamiseksi?

Miten hallitus aikoo puolustaa suomalaista työtä?

Onko hallitus valmis turvaamaan TUI 1 ja TUI 2 -risteilyalusten rahoituksen tarvittaessa esimerkiksi valtion pääomasijoituksella STX Finlandiin?

Kykeneekö hallitus asettamaan omistajapolitiikassa ideologian sivuun ja tekemään käytännöllistä sekä isänmaallista omistajapolitiikkaa?

Miten hallitus aikoo turvata huoltovarmuudelle tärkeän kotimaisen ruudintuotannon?

Välikysymys kokonaisuudessaan Tiedotteet-sivulla >

PS VERKKOTOIMITUS