Useiden medialähteiden mukaan Maahanmuuttovirasto sulkee vastaanottokeskuksia ympäri Suomen. Savo-Karjalasta sulkeutuvat Paiholan sekä Lieksan ja Siilinjärven vastaanottokeskukset. Päätösten syynä ovat vajaat paikat, joita on kallista ylläpitää.

Joukko Savo-Karjalan kansanedustajia ryntäsi puolustamaan matalan täyttöasteen vastaanottokeskuksia.

– Me emme olleet mukana tuossa kannanotossa, jossa vaaditaan, että puolityhjiä vastaanottokeskuksia pitäisi pitää veronmaksajien rahoilla auki. Ei tällainen ole järkevää politiikkaa, vaan suomalaisten veronmaksajien rahojen tuhlausta. Tällä hetkellä Suomen vastaanottokeskuksissa on yhteensä 1 400 tyhjää paikkaa, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kuvailee.

Suomella ei ole varaa kuluihin

Vastaanottokeskusten määrää karsitaan, koska turvapaikanhakijoita ja pakolaisia on tullut vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

– Suomella ei ole varaa, varsinkaan korona-aikana, turvapaikanhakijoista koituviin kuluihin. Suomi maksaa 3 miljoonaa euroa päivässä kehitysapua, mikä on enemmän kuin tarpeeksi, kansanedustaja Minna Reijonen huomauttaa.

Veronmaksajien rahojen tuhlausta

Vastaanottokeskuksista on myös aiheutunut negatiivisia vaikutuksia. Näistä kaikista on uutisoitu viime vuosina paljon eri medioissa.

– Vastaanottokeskusten kuluista vastaa valtio, siis suomalaiset veronmaksajat. Emme voi käsittää, että joku haluaa tuhlata suomalaisten veronmaksajien rahoja pitämällä tyhjiä paikkoja auki vastaanottokeskuksissa. Ei tämä ole mitään aluepolitiikkaa, vaan se on suomalaisten veronmaksajien rahojen tuhlauspolitiikkaa, kansanedustaja Jussi Wihonen sanoo.

SUOMEN UUTISET