Jussi Halla-ahon mukaan erityisen huolissaan on syytä olla siitä, että muut hallituspuolueet näyttävät luovuttaneen maahanmuuttoasiat vihreille vastineeksi siitä, että vihreät ovat hiljaa kaikista muista asioista. – Eikä vihreitä juuri muut asiat kiinnostakaan, Halla-aho sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että turvapaikkajärjestelmämme pahimmat viat ovat avokätisyys ja hyväuskoisuus.

– Nämä eivät ole tällä hallituskaudella syntyneitä ongelmia. Jo 2015 silloinen sisäministeri Petteri Orpo opetti suomalaisille, että turvapaikanhakijoiden motiivien kyseenalaistaminen on rasismia. Avokätisyys ja hyväuskoisuus kuitenkin houkuttelevat huijareita. Punavihreä hallitus sitten pahentaa näitä ongelmia.

Halla-ahon mukaan erityisen huolissaan on syytä olla siitä, että muut hallituspuolueet näyttävät luovuttaneen maahanmuuttoasiat vihreille vastineeksi siitä, että vihreät ovat hiljaa kaikista muista asioista.

– Eikä vihreitä juuri muut asiat kiinnostakaan.

Irakilaistaustainen nainen huijasi 150 000 euroa

Halla-aho nostaa erikseen esille muutaman turvapaikkajärjestelmään liittyvän tapauksen.

– Hiljattain hovioikeus antoi ratkaisun asiassa, jossa irakilaistaustainen ruotsalaisnainen oli käyttänyt hyväkseen vuoden 2015 siirtolaisvyöryä ja hakenut turvapaikkaa Suomesta. Nainen oli onnistunut pumppaamaan 150 000 euroa tukia ennen kuin huijaus tuli ilmi. Kertomansa mukaan hän pakeni Ruotsista perheolosuhteita, eli todennäköisesti kunniaväkivaltaa.

– Tapaus saattaa kertoa jotain oleellista meidän turvapaikkajärjestelmästämme, mutta myös siitä, millainen maa Ruotsista on tullut hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena.

Suomen Uutisissa on äskettäin julkaistu artikkeli Ruotsin väestökehityksestä. Jo 40 prosenttia maan alle 18-vuotiaista on maahanmuuttajataustaisia, Malmössä jopa lähes 70 prosenttia.

– Ei ole villi veikkaus, että tulevaisuuden Ruotsi on paitsi pakolaisten vastaanottaja, myös niiden tuottaja, Halla-aho sanoo.

Ohisalo vaikenee valekuolleen turvapaikanhakijan tapauksesta

Halla-aho nostaa myös esille Irakiin palautetun turvapaikanhakijan tapauksen, jossa turvapaikanhakijan väitettiin saaneen surmansa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi asiassa Suomelle tuomion.

– Sisäministeri Maria Ohisalo julisti, että kyseessä on Suomen kansallinen häpeä, että pahin mahdollinen on nyt tapahtunut ja ettei vastaavaa saa enää koskaan tapahtua. Palautukset Irakiin keskeytettiin.

– Sitten kävikin ilmi, että kyseessä olikin valekuolema. Miehen Suomessa asuvia sukulaisia epäillään petoksesta. Ministeri Ohisalo on nyt aivan hiljaa. Hän on yhtä hiljaa kuin silloin, kun irakilaiset turvapaikanhakijat ovat leikanneet päitä irti suomalaisilta Porissa ja Hämeenlinnassa. Tästä herää kysymys, miksi Suomella on velvollisuus taata irakilaisille kuolemattomuus suomalaisten hengen kustannuksella.

SUOMEN UUTISET