Kansalaisia kuohuttanutta työttömyysturvan aktiivimallia käsiteltiin eilen eduskunnassa. Perussuomalaiset tukivat vahvasti kansalaisaloitetta, jossa vaaditaan aktiivimallin kumoamista. Aloite keräsi ennätysajassa tarvittavan määrän allekirjoituksia.

– Aloitteen suosio kertoo kansalaisten kokemasta tyrmistyksestä hallituksen kokoomusjohtoista kivikovaa politiikkaa kohtaan. Silti hallitus ja työministeri tulevat pitämään kynsin ja hampain kiinni työttömien elämää kurjistavasta aktiivimallista, arvelee kansanedustaja Sami Savio.

Yritti tehdä priimaa, sutta tuli

Noin puolet alinta työttömyyskorvausta saavista on joutunut aktiivimallin leikkurin kohteeksi. Lisäksi alueelliset erot työllistymisessä ovat hyvin suuria, mistä oppositio varoitti jo syksyllä. Työministeri Jari Lindström (sin.) myönsikin jo ennen lain hyväksymistä, että aktiivimallissa on pahoja valuvikoja.

– Hallitus yritti priimaa tehdä, mutta aktiivimallista tuli täysi susi, joka työttömän leipää syö, kritisoi kansanedustaja Rami Lehto.

Kokoomus mammuttifirmojen asialla

Perussuomalaisten näkemyksen mukaan nykyhallitus on löytänyt yhteisen arvopohjan, jonka keskeisenä tavoitteena on heikentää duunareiden asemaa muun muassa murtamalla työehtosopimusten yleissitovuus ja poistamalla ulkomaisen työvoiman tarveharkinta.

Perussuomalaiset vastustavat jyrkästi näitä avauksia, joita on tullut viime aikoina varsinkin kokoomusministerien taholta.

– Tiedämme, että kokoomus ajaa mammuttifirmojen etuja, mutta onko hallituksesta ajamaan suomalaisen duunarin etua?kysyy kansanedustaja Laura Huhtasaari.

SUOMEN UUTISET