Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola ei pidä aktiivimallia hyödyllisenä sen paremmin työnhakijan kuin työnantajankaan kannalta.

Hallitus lupasi, ettei työttömiltä leikata, jos kiky menee eduskunnassa läpi. Hallitus kuitenkin rikkoi lupauksensa ja aktiivimalli astui voimaan. Syksyllä esitetään jo aktiivimalli kakkosta. Mitä mieltä olet aktiivimallista?

– Ensinnäkin on sinänsä hyvä, että ihmisiä aktivoidaan. Työnteon pitäisi aina olla kannattavaa. Kuitenkin sellaiset henkilöt, jotka tekevät pienipalkkaista työtä, niin heidän elintasonsa ei ole juurikaan parempi kuin niiden, jotka eivät tee töitä ollenkaan ja sitten heillä on vielä vähemmän vapaa-aikaa.

– Nyt kun kuitenkin katsotaan aktiivimallia, joka on ollut muutaman kuukauden voimassa, niin ei se ole ollut sellainen keino, joka olisi parantanut työllisyyttä. Suomen työllisyys on kyllä parantunut, mutta se on parantunut aktiivimallista riippumattomista syistä. En siis ollenkaan usko aktiivimalliin, vaan se on lähinnä ihmisten kiusaamista. En kannata sen paremmin aktiivimalli ykköstä kuin kakkostakaan.

Aktiivimalli on ilmeisesti vain lisännyt byrokratiaa ja samalla yksittäisten työttömien ihmisten tehtäviä, joista ei kuitenkaan ole näille ihmisille mitään hyötyä.

– Kyllä. Tämä on aivan turhaa touhua. Ja jos ajatellaan työnantajankin tilannetta, jossa joku yrittää olla aktiivinen, niin hakemuksia tulee valtavan paljon, vaikka työpaikkoja ei olisi edes tarjolla. Millä siinä sitten ketään palkkaat. Tällainen menettely vain aiheuttaa ylimääräistä kuormitusta joka tasolla.

SUOMEN UUTISET