Oma isoisäni oli vasta täyttänyt 18 vuotta, kun talvisota alkoi 30.11.1939. Isoisä värväytyi aseväkeen ja osallistui talvi- sekä jatkosotaan. Hän menehtyi vuonna 1993, kertoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

– On asioita, joita ei pidä mitata rahassa. Sotaveteraanien hyvinvointi on yksi niistä. On kunnia-asia varmistaa ihmisarvoisen elämän puitteet viimeisille elossa oleville sotiemme veteraaneille, perussuomalaiset painottavat.

Sankareiden rivit harvenevat kiihtyvää tahtia

Heti sotien jälkeen sotaveteraaneja oli Suomessa noin 600 000. Tämän vuoden syyskuussa rintamalisän saajia oli vain 8 613 henkilöä, ja ulkomaille maksettavan rintamalisän saajia 76 henkilöä.

Suomen sotaveteraaniliiton mukaan veteraanien rivit harventuvat keskimäärin seitsemän henkilön verran joka ikinen päivä.

– Elämme siis viimeistä tilaisuutta maksaa kunniavelkaa sotiemme veteraaneille.

Rintamalisä 125 euroon

Eduskunnassa käsiteltiin lakialoitetta rintamasotilaseläkelain 9 §:n ja ulkomaille maksettavasta rintamalisästä annetun lain 3 §:n muuttamisesta.

Aloitteen tarkoituksena on rintamalisän nosto 125 euroon kuukaudessa.

– Olen iloinen ja kiitollinen siitä, että eduskuntaryhmät ovat isänmaallisessa hengessä löytäneet tässä asiassa yksimielisyyden, Ville Tavio sanoo.

– Muutos tuo kaivattua helpotusta vaikeisiin ja taloudellisesti niukkoihin vanhuudenpäiviin. Rintamalisä ei ole verotettavaa tuloa, eikä rintamalisä vaikuta muihin etuuksiin. Tämän uudistuksen rahoitus ei saa olla budjettikysymys, koska veteraaneja ei ole kovin kauaa enää keskuudessamme.

Kiitos veteraaneille

Tavio haluaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puolesta lausua kiitoksen sotiemme veteraaneille.

– Teidän ansiostanne sain syntyä vapaaseen, itsenäiseen maahan. Teidän ansiostanne suomalaisilla on oma, suomalaisille kuuluva paikkansa tässä maailmassa. Kiitos teille.

SUOMEN UUTISET