Kielen on muututtava, vaatii julkisen rahoituksen varassa toimiva Plan Suomi, ja määrää nyt, että naisia pitäisi jatkossa nimittää naisen anatomiaan ja keholliseen toimintaan viittaavilla sanoilla, eikä naisista saisi enää puhua. Järjettömyyden verukkeeksi Plan Suomi esittää – mitäpä muutakaan kuin tasa-arvoa.

Muhkeita julkisia avustuksia tililleen imuroiva kansalaisjärjestö Plan Suomi on hypännyt täysillä mukaan tiedostavaan woke-hurmokseen.

Plan Suomi pyrkii tekemään maailman paremmaksi sanamagian ja kielipelin menetelmillä, joissa muokataan suomen kieltä ja hämärretään sanojen merkityksiä – todellisten tai kuviteltujen maailmassa vallitsevien epäoikeudenmukaisuuksien taklaamiseksi, tai näin ainakin väitetään.

Plan Suomi loihtii sanamagiaa blogikirjoituksessaan, jossa vaaditaan syrjimättömän viestinnän edistämistä, joka edellyttää kielen tasolla ”eettisiä valintoja”.

Mitä ovat kielen tasolla eettiset valinnat? Plan Suomen mielestä sitä, että jatkossa naisia ei saisi enää kutsua naisiksi, vaan sen sijaan menstruoiviksi ihmisiksi.

Plan Suomi käskyttää kansaa

Blogikirjoituksen otsikko on kirjoitettu käskymuotoon, varmuuden vuoksi vielä huutotyylillä:

”KIELEN ON MUUTUTTAVA AJAN MUKANA – MENSTRUOIVISTA IHMISISTÄ PUHUMINEN EDISTÄÄ TASA-ARVOA JA IHMISOIKEUKSIA.”

Plan Suomi vaatii, että meidän on tehtävä kielen ja kuvaston tasolla eettisiä valintoja ja edistettävä syrjimätöntä viestintää. Plan Suomen mielestä syrjimättömyys ja eettisyys tarkoittaa sitä, että enää ei saisi puhua naisista, vaan nimenomaan menstruoivista ihmisistä.

Miksi näin? Järjetöntä vaatimusta perustellaan – ihmisoikeuksilla.

– Ihmisoikeusperusteisena toimijana haluamme huomioida kaikkien sukupuolten aseman ja oikeudet, Plan Suomi väittää, samalla vihjaillen, että miehen ja naisen lisäksi sukupuolia saattaa muka olla enemmänkin.

Toukokuussa on äitienpäivä – ei menstruoivien ihmisten päivä

Ihmisoikeuksiin vetoaminen näyttää omituiselta, sillä Suomi on mukana useissa ihmisoikeussopimuksissa, joissa nimenomaan tunnustetaan naisen tasa-arvoinen asema. Suomessa on lakina voimassa esimerkiksi YK:n piirissä laadittu naisten oikeuksien sopimus.

Lisäksi esimerkiksi Euroopan unionin perusoikeuskirjan artiklassa säädetään miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta:

Miesten ja naisten välinen tasa-arvo on varmistettava kaikilla aloilla työelämä ja palkkaus mukaan lukien.

Plan Suomen vaatimusten mukaisesti, sanamagialoitsujen tuloksena EU-perusoikeuskirjan artiklassa pitäisi ilmeisesti säätää menstruoivien ihmisten ja siemennestettä tuottavien ihmisten välisestä tasa-arvosta. EU-lainsäätäjä ei ole kuitenkaan toistaiseksi taipunut Plan Suomen vaatimuksiin.

Lisäksi edelleen lain mukaan toukokuun toisena sunnuntaina liputetaan lain sanamuodon mukaisesti äitienpäivän, eikä suinkaan menstruoivien ihmisten päivän kunniaksi.

Kommentti kuin rinnakkaistodellisuudesta

Twitter-käyttäjät antavat Plan Suomelle kurinpalautusta, sillä järjestön määräykset on nähty tökeröinä ja naisen arvoa alentavana.

Plan Suomi osallistuu myös keskusteluun, mutta Twitter-kommentti on kuin rinnakkaistodellisuudesta, sillä kommentin kirjoittaja ei vaikuta ymmärtävän somekansan närkästymistä.

Julkisrahoitteinen elättijärjestö

Kuten monet muutkin omasta mielestään hyviä asioita edistävät kansalaisjärjestöt, myös Plan Suomi on pitkälti julkisten avustusten varassa.

Ulkoministeriö rahoittaa järjestöä vuodessa 6,5 miljoonalla eurolla. Lisäksi järjestön tilille kilahti tänä vuonna sosiaali- ja terveysministeriön STEA-avustuksia 204 000 euroa.

Turun yliopiston taloustieteen emeritusprofessori Matti Virén vihjaa sarkastiseen tyyliin, että ehkäpä julkisilla rahoilla olisi parempaakin käyttöä kuin tukea Plan Suomen kulttuurinmuokkausprojekteja.

SUOMEN UUTISET