Australialainen yökerho on päättänyt kieltää luvattoman tuijottelun. Yökerhon turvallisuussäännöissä edellytetään, että etäältäkin tapahtuvaan toisen ihmisen katselemiseen on pyydettävä etukäteen lupa. Sääntöjen rikkominen johtaa siihen, että pinkkiin liiviin pukeutunut häirintäyhteyshenkilö heittää tuijottelijan ulos. Kyseinen yökerho panostaa erityisesti seksuaalivähemmistöjä edustaviin asiakkaisiin.

Sydneyssä toimiva Club 77 -yökerho on ottanut käyttöön uudet turvallisuussäännöt, joilla pyritään estämään ahdistelua. Säännöissä sanotaan, että kosketuksen hakeminen toisiin ihmisiin on ihan toivottavaa, mutta ”kaikenlaisen kanssakäymisen on perustuttava sanalliseen suostumukseen”.

– Tämä pätee myös siihen, jos esimerkiksi tuijotat toista ihmistä kaukaa, säännöissä kerrotaan.

– Jos toiselle antamasi huomio on epätoivottua, kyseessä on ahdistelu.

Valituksen tekijää uskotaan aina

Yökerhossa on joka ilta erityinen häirintäyhteyshenkilö, jonka tunnistaa pinkistä järjestyksenvalvojan liivistä. Jos joku kokee joutuvansa ahdistelluksi tai epätoivotun huomion kohteeksi, hän voi kertoa asiasta pinkkiliiviselle häirintäyhteyshenkilölle, joka sitten poistaa luvatta ihmisiä tuijotelleen asiakkaan yökerhosta.

Club 77 kertoo, että heidän politiikkansa häirintäilmoitusten suhteen on se, että valituksen tekijää uskotaan aina. On siis turha yrittää väittää, että et tuijotellut. Häirinnästä epäilty poistetaan yökerhosta ja lisäksi paikalle soitetaan poliisi.

Vastaavia sääntöjä muuallakin

Yökerhon omistaja Dane Gorrel kertoo ABC-uutiskanavan haastattelijalle, että hänen yökerhonsa pyrkii olemaan turvallinen tila asiakkailleen. Hänen mukaansa vastaavanlaisia turvallisuussääntöjä on otettu käyttöön muissakin samanlaisissa yökerhoisssa eri puolilla maailmaa.

Nettisivuillaan Club 77 toivottaa kaikki sukupuolet ja erityisesti LGBTQI-yhteisön jäsenet tervetulleiksi pitämään hauskaa ja ilmaisemaan itseään.

”Meillä on nollatoleranssi rasismia, homofobiaa, transfobiaa, seksismiä, ikärasismia ja kaikenlaista syrjintää vastaan. Meidän henkilökuntamme on koulutettu luomaan ystävällinen ilmapiiri LGBTQ-ihmisille, ei-binäärisille ja ei-valkoisille”, yökerho kirjoittaa nettisivuillaan.

SUOMEN UUTISET