Eduskunnassa käsitellään hallituksen esitystä niin sanotusta translaista, jolla halutaan muun muassa helpottaa juridisen sukupuolen vaihtamista. Perussuomaisten 1. varapuheenjohtaja Leena Meri pitää translakia ideologisena ja haitallisena hankkeena. Meri nosti esiin aikaisemmin hyväksytyn vanhemmuuslain, jolla translakia alustettiin.

– Vanhemmuuslaissa todetaan muun muassa, että äitiyden toteaminen ei edellytä sitä, että lapsen synnyttänyt henkilö on sukupuoleltaan nainen, eikä isyyden vahvistaminen edellytä, että isä on sukupuoleltaan mies. Translaki tulee nyt keskustan ja demareiden tukemana sekoittamaan tilannetta entisestään, Leena Meri totesi eduskunnassa.

– Tällä esityksellä sotketaan nyt biologiset sukupuolet aivan lopullisesti. Sukupuolen vaihtamiseen riittää, että kokee kuuluvansa toiseen sukupuoleen. Eli jos joku kokee olevansa mies, niin sitten ilmoitus ja rekisteröinti tapahtuu. Voit vaihtaa itsesi mieheksi tai naiseksi ja taas muuttaa mieltäsi ja toisinpäin. Hämmästyttävää.

Sukupuolen vaihtaminen ilmoituksella ei ole ihmisoikeus

Perussuomalaiset nosti useammassa puheenvuorossa esiin hallituspuolueiden retoriikan, jonka mukaan nykylainsäädännöllä loukataan transihmisten ihmisoikeuksia.

– Te annatte ymmärtää, että transihmisten elämät olisivat täynnä suuria ihmisoikeusloukkauksia. Heillä on oikeus sosiaalitukeen, oikeus terveydenhuoltoon ja niin edelleen. Samat oikeudet kuin muillakin, eikä sukupuolen vaihtaminen ilmoituksella ole mikään ihmisoikeus. Puheidenne perusteella tämä on merkittävin saavutus tällä hallituskaudella. No, se on tietysti arvotuskysymys, mikä kenellekin on tällä hallituskaudella kaikkein tärkeintä, Meri napautti.

Esitykseen liittyy ilmeisiä turvallisuusuhkia

Lakiesitykseen ja sukupuolen vaihtamiseen omalla ilmoituksella liittyy ilmeisiä turvallisuusuhkia, joista erityisesti vihreät ja vasemmistoliiton edustajat eivät ideologiansa vuoksi suostu edes keskustelemaan. Perussuomalaiset kansanedustajat nostivat lukuisissa puheenvuoroissa näitä uhkia esiin, kuten esimerkiksi seksuaalirikollisiin liittyvän näkökohdan.

– Esimerkiksi sarjakuristaja Michael Penttilä on kertonut kokevansa olevansa nainen ja lesbo. Hän on vankilassa, ja kun hän kokee olevansa nainen, niin tämän esityksen perusteella hänen itsensä ilmoittama sukupoli määrää, mille osastolle hänet pitäisi sijoittaa. Myös seksuaalirikolliset voivat ilmoittaa olevansa naisia ja käyttää esimerkiksi naisten pukuhuoneita, eikä kukaan voi siihen puuttua, Meri totesi.

– Erityisen huolestunut olen puheenvuoroista, joiden mukaan tähän pitäisi sotkea vielä alaikäiset lapsetkin mukaan, kuten vihreiden ja vasemmiston edustajat sekä ainakin myös kokoomuksen Pihla Keto-Huovinen vaativat. Ei voi olla todellista, että lapsi muuttaa sukupuolensa omalla ilmoituksella, Meri hämmästeli.

Suomen Uutiset