Britanniassa vaihtui hallitus. Uusi sisäministeri kehotti ensi töikseen poliiseja lopettamaan ”woketuksen” ja keskittymään oikeiden rikosten torjuntaan. Kansalaisten käsitys poliisin toiminnasta ei ole kovin korkea.

Pääministeri Liz Trussin johtama hallitus astui virkaansa syyskuun alkupuolella. Uusi sisäministeri Suella Braverman on käskenyt poliiseja lopettamaan ”woketuksen” ja keskittymään rikosten torjuntaan. Sisäministeri otti ensi töikseen yhteyttä kaikkiin Englannin ja Walesin 43 poliisipiiriin ja kehotti niitä keskittymään poliisin perustehtäviin.

Itse asiassa jo edellisen hallituksen sisäministeri Priti Patel lähetti poliiseilla vastaavanlaisen viestin saatuaan tietää kyselytutkimuksesta, jonka mukaan 40 prosenttia ihmisistä on sitä mieltä, että poliisi mieluummin wokettaa kuin ratkoo rikoksia. Kansalaiset olivat tyytymättömiä siihen, että poliisi jättää vähäisemmät rikokset – kuten asuntomurrot ja vahingonteot – tutkimatta.

Pride kivempaa kuin rikosten torjunta

Brittipoliisit ovat viime aikoina tulleet tunnetuiksi siitä, että heitä innostaa Pride-kulkueessa tanssiminen ja BLM-mielenosoittajien edessä polvistuminen enemmän kuin rikosten torjuminen. Uuden sisäministerin mukaan tähän on tultava muutos.

– Valitettavasti vaikuttaa siltä, että poliisi on käyttänyt liikaa aikaa symbolisiin eleisiin verrattuna varsinaiseen rikosten torjuntaan, sisäministeri Suella Braverman kirjoitti poliisijohtajille.

– Tähän on tultava muutos. Monimuotoisuuteen liittyvät asiat eivät saa mennä perinteisen poliisityön edelle. Kansalaisilla on oikeus olettaa, että poliisi hoitaa perustehtävänsä, sisäministeri kirjoittaa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että poliisi menee käymään asuntomurron tapahtumapaikalla.

SUOMEN UUTISET