Tukholmalaisen Bromman lähiön asukkaat heräsivät keskiviikkona aamuyöllä voimakkaaseen räjähdykseen. Poliisi sai pommista useita hälytyksiä klo 4.20 ja paikansi äänen Vällingbyn alueelle läntiseen Tukholmaan (SVT ja Aftonbladet). Malmössä puolestaan räjähti SVT:n mukaan myöhään tiistai-iltana, jolloin pommi tuhosi autokoulun sisäänkäynnin. Ruotsia riivaava pommitusten sarja jatkuu.

Ruotsia piinaavat nyt lähes jokaöiset pommi-iskut, jotka ovat keskittyneet Tukholmaan ja eteläisen Ruotsin Malmön alueelle. Suomen Uutiset on kertonut jo aiemmin iskujen taustoista ja niiden mahdollisista tekijöistä.

– Se voi olla mitä vain, nuoriso esimerkiksi pamauttelee räjähteitä. Eräs oletus oli se, että kyseessä olisi ollut rakennustyömaalla sattunut räjähdys, mutta sen mahdollisuuden olemme sulkeneet pois, pohtii Tukholman poliisin edustaja yön tapahtumia.

Pyrovalmisteet puhuvat

Kaikki merkit viittaavat siihen, että ainakin Tukholmassa asialla olivat jenginuoret ja räjähteenä on käytetty Cobra 8 -pyrovalmistetta. Pommin teho perustuu äänen lisäksi painevaikutukseen ja jos se on laukaistu kaukana rakennuksista, siitä ei välttämättä jää selviä jälkiä ympäristöön.

Malmön keskustassa pommi räjähti juuri ennen puoltayötä ja tuhosi autokoulun sisäänkäynnin. Pommi oli jo toinen samaan rakennukseen kohdistunut isku lyhyen ajan sisällä. Kukaan ei ole tiettävästi loukkaantunut viimeöisissä iskuissa.

Suomen Uutiset