Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Minna Reijonen (ps) haluaa vastauksia vanhusten ulkoiluttamisen mahdollistamisesta. Reijonen teki kirjallisen kysymyksen eduskunnassa. Siinä Reijonen tiedusteli vastauksia useista asioista liittyen vanhusten ja pitkäaikaishoidossa olevien asiakkaiden ulkoiluttamisesta.

Terveydenhuollon parissa farmaseuttina yli 25 vuotta toiminut Reijonen kysyy kuinka ulkoiluttaminen toteutuu ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä. Reijonen kyselee myös määrärahojen ja resurssien perään.

Ministeri tunnustaa ongelman, muttei kerro, milloin ongelma ratkaistaan

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru vastasi Reijosen kysymyksiin. Ministeri myönsi, että ulkoiluasioissa on havaittu paljon puutteita.

Toki ministerin vastauksessa lupailtiin, että hallitus kehittää palveluita ja laatii pitkäkestoisen ikäohjelman.

Ministeri Kiuru ei vastannut suoraan Reijosen kysymykseen siitä, milloin voimme olla varmoja, että jokaista ulkoilutuksessa apua tarvitsevaa vanhusta tai laitoshoidossa olevaa ulkoilutetaan säännöllisesti, mikäli se on hänen tahtotilansa ja hänen vointinsa sallii sen. Reijosen mielestä tämä on tärkeä tavoite, johon tulisi pyrkiä.

Resurssipula ja kiire ovat eräitä tekijöitä, jotka saattavat estää ulkoiluttamisen. Joskus jopa ulkoiluun sopivien vaatteiden puute on kuulunut olevan esteenä.

Reijonen pitää tärkeänä, että eduskunta seuraa tarkoin asian etenemistä.

– Asia tulee saattaa kuntoon oikeastikin, eikä pelkästään juhla- ja vaalipuheissa, toteaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Minna Reijonen.

Suomen Uutiset