Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kutsuu ryhmän puheenjohtaja Leena Meren johdolla kaikki oppositiopuolueet mukaan välikysymykseen siitä, onko hallitus onnistunut turvapaikkapolitiikassa, kotoutuksessa, kansalaisten suojelussa, yhteiskuntarauhan säilyttämisessä ja erityisesti lastemme suojelussa.

PS-eduskuntaryhmä perustelee kutsua:

”Oulussa paljastunut raiskausepidemia on Keskusrikospoliisin mukaan vasta jäävuoren huippu. Lapsiin kohdistuvien rikosten on viime vuosina havaittu olevan entistä raaempia. Krp:n mukaan Suomessa pitäisi herätä siihen, että tällainen rikollisuus alkaa olla järjestäytynyttä ja että tällaisia verkostoja on olemassa. Perussuomalaiset yhtyy Krp:n arvioon. Asia on nostettava keskusteluun ja vaarallinen kehitys on katkaistava.

Turun terrori-isku on tuoreessa muistissa. Siihen syyllistyi kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö. Kielteisen päätöksen olivat saaneet myös kaksi henkilöä, jotka yrittivät suistaa bussit tieltä. Suomessa on noin 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta. Heistä noin 7 000 on irakilaisia, palautussopimuksen puuttuminen on akuutti ongelma.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet aiheuttavat yhteiskunnallista epävakautta. He ovat rikollisjärjestöjen ja ääri-ideologioiden värväreille otollinen kohde.

Turun terrorismitapauksen jälkeen hallitus lupasi tiukentaa turvapaikan hakijoiden säilöönottoa ja turvata kansalaisia. Mitään konkreettista ei tapahtunut. Hallituksen kyvyttömyys turvapaikkapolitiikassa on johtanut tilanteeseen, jossa yhteiskuntarauha on todellisessa vaarassa.

Perussuomalaiset ovat esittäneet kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden säilöönottoa.

Tavallisia suomalaisia kytätään enenevässä määrin ja paheksutaan heidän vihaista puhettaan ja syyllistetään ihmisiä heidän turvattomuudestaan ja pahasta olosta. Eivät he ole mitään rikollisia, vaan tavallisia perheellisiä ihmisiä, jotka haluavat elää turvallisessa Suomessa, joka se oli vielä muutamia vuosi sitten. Kiukku vääryyksien edessä ei ole rikos. Syyttely ei paranna tilannetta vaan pahentaa sitä entisestään.

Turvallisuus on hallinnon ydintehtävä. Ellei hallinto kykene turvaamaan kansalaistensa arkea, on sen väistyttävä.

Ministeri Mykkänen on julkisuudessa toistuvasti kommentoinut Oulun tapahtumia. Hänen viestinsä on selkeä – mitään järeitä ja selkeitä toimenpidettä ei ole tulossa.

Koska hallitus ei ole ryhtynyt riittäviin ja pikaisiin sekä konkreettisiin toimenpiteisiin maahanmuuton kaikkein pahimpien lieveilmiöiden torjunnassa ja kielteisen turvapaikan saaneiden säilöönotossa sekä vakavien rikosten tehneiden pikaisessa karkottamisessa, esitämme epäluottamuslausetta hallitukselle.

Vetoamme muihin oppositiopuolueisiin – liittykää välikysymykseen. Suojelkaa Suomen kansaa ja erityisesti puolustuskyvyttömiä ja haavoittuvassa asemassa olevia suomalaisia lapsia.”

SUOMEN UUTISET