Perussuomalaiset Naiset toivovat presidentti Sauli Niinistön keskustelevan ensi viikon Venäjän matkallaan presidentti Vladimir Putinin kanssa erityisesti Itämeren tilasta.

– Puola ja Venäjä ovat Itämeren suurimmat saastuttajat. Venäjä on, kiitos suomalaisten toimien Pietarissa, saanut vähennettyä kuormitusta, mutta tehtävää on vielä paljon. Venäjän viranomaiset eivät ole juuri välittäneet Itämeren tilasta ja muut korjaavat tuhot meren surkeasta tilasta. Sama asenne näyttää olevan Puolassa, joka on jopa EU-maa, PS-Naiset toteavat tiedotteessaan.

– Suomea ja suomalaisia on opittu syyllistämään milloin mistäkin ympäristökuormituksesta tai muusta vastaavasta. Suomalainen myös maksaa ja hoitaa tonttinsa. Brysselistä annettuja ukaaseja noudatetaan tarkasti ja vähän päälle.

EU ”munaton” Puolan kanssa

PS-Naisten mielestä Venäjä ja Puola eivät tunnu tekevän mitään Itämeren saastuttamisen ehkäisemiseksi.

– Jos jostain asiasta pitäisi rangaista pakotteilla, on se yhteisen luontomme tärveleminen. Siinä EU on ollut mm. Puolaa kohtaan niin sanotusti munaton. EU:sta voisi kerrankin olla jotain hyötyä.

”Nyt tarvitaan tekoja”

Perussuomalaiset Naiset toivovat, että Niinistö ottaa asian puheeksi Putinin kanssa.

– Ei voi olla niin, että naapurimme ei välitä yhteisistä asioistamme, kun me parhaamme mukaan pidämme paikkamme puhtaana. Itämeri on jokaisen sen rannikkovaltion yhteinen asia. Saaste ei pysähdy rajalle. Nyt tarvitaan tekoja.

SUOMEN UUTISET