

Putkonen: Trumpin ilmastopolitiikka on ollut tuloksekasta
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen moitti eilisen tuumaustunnin aloituspuheenvuorossaan suomalaisia päättäjiä siitä, että ne ovat melko yksipuolisesti torjuneet Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin toimet ilmastopolitiikassa.
– Esimerkiksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti kesäkuussa MTV:n nettikolumnissaan, kuinka Euroopan ja muun maailman pitäisi haastaa ihmiskunnan kannalta tuhoisa politiikka myös Yhdysvaltoihin kohdistuvilla taloudellisilla seuraamuksilla. Rinteen mukaan Trump on jätettävä henkisesti yksin älyttömän ilmastopolitiikkansa kanssa, hänet on saatava muuttamaan suuntaa ja tämän tuhoisan politiikan tartuntavaikutukset on estettävä, Putkonen ihmetteli.
EU lisännyt hiilidioksidipäästöjä
Putkonen kehotti tarkastelemaan, mitä on todellisuudessa tapahtunut ja kuka on kantanut teoillaan huolta tulevaisuudesta.
– Trumpin ilmastopolitiikka on ollut tuloksekasta. Yhdysvallat on vähentänyt maista eniten hiilidioksidipäästöjä, eli yli 42 miljoonalla tonnilla vuonna 2017. EU on puolestaan – ottamalla terhakkaammin ilmastopolitiikan johtoroolia – lisännyt hiilidioksidipäästöjä 40 miljoonaa tonnia. Ilmastomuutoksen torjuntataistelun kärkimaaksi ja EU:n kumppaniksi ilmoittautunut Kiina kasvatti hiilidioksidipäästöjään 120 miljoonaa tonnia vuodesta 2016 vuoteen 2017, Putkonen luetteli.
Suomen Uutiset kertoi Yhdysvaltojen päästövähennyksistä heinäkuussa.
Faktantarkastajat oikaisemaan valeuutisointia
Suomen osuus maailman CO2-päästöistä on noin 16 promillea.
– Mitä tekee Suomen hallitus demareiden ja vihervasemmiston tukemana? He vaativat yhteisrintamassa kunniahimoisempaa ilmastopolitiikka. Siis vaativatko he lisäämään C02-päästöjä vai siirtymistä Trumpin ilmastopolitiikan tukijoiksi vaatimalla rangaistuksia maille, jotka eivät toteuta yhteisesti sovittuja maakohtaisia päästötavoitteita? Teollisuus sekä Yhdysvalloissa että Suomessa joutuu kilpailemaan näiden maiden kanssa, jotka vuodesta toiseen ainoastaan kasvattavat päästöjä.
– Päästöjä kasvattaviin teollisuusmaihin kuuluvat maat, kuten Saksa ja Puola. Nyt on kulunut jo tarpeeksi aikaa, että niin sanotut faktantarkastajat voisivat todeta perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren olleen sittenkin oikeassa kertoessaan Puolan ja kumppaneiden saastuttavan eniten. Onko suomalaisilla faktantarkastajalla kanttia oikaista valeuutiset? Putkonen kysyi.
Korjaus 14.8.2018 klo 16:50: Yhdysvaltojen päästöt eivät ole vähentyneet 42 tonnilla vaan 42 miljoonalla tonnilla.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vihervasemmisto päästöt Eurooppa Donald Trump Työmiehen tuumaustunti Antti Rinne Kiina Yhdysvallat Laura Huhtasaari Matti Putkonen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Meri: Tiloja lopetetaan, maanviljelijät ahdingossa – kotimainen ruuantuotanto loppuu, jos emme muuta toimintapojamme

Halla-aho: Suomi on suomalaisten rakentama ja suomalaisille kuuluva maa – haittamaahanmuutto on lopetettava

Meri: Hallituksen veronalennuslupauksissa bluffin makua – toisella kädellä annetaan ja toisella otetaan reippaasti pois

Slunga-Poutsalo: Hallitus voisi tunnustaa, ettei sote-uudistuksesta tullut hallituspuolueiden vaaliveturia, vaan se oli susi jo syntyessään

Mäkelä: ”Maailman jäteongelmat eivät ratkea, jos Suomessa käytäisiin tunteenomaisesti kieltämään muovipusseja”

Tuoko Trumpin talouspolitiikka ääniä vähemmistöiltä – USA:ssa äänestetään rodun mukaan
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää