Perussuomalaisten nuorisojärjestö vaatii Marinin hallitusta jättämään lapsiperheet rauhaan. Järjestön mukaan kotihoidontuki ei ole perusteltu leikkauskohde.

Perussuomalainen Nuoriso toteaa tiedotteessaan, että kotihoidontuki ei ole perusteltu leikkauskohde, kun tavoitellaan työllisyyden nostoa.

– Työ- ja elinkeinoministeriön tutkijaryhmä esittää Helsingin Sanomien tietojen mukaan, että kotihoidontuen poistaminen voisi keskeisenä keinona kohentaa työttömyyttä. Työpaikkoja on luotavissa monin eri keinoin, eikä lapsiperheiden ja lapsivastaisen politiikan toteuttaminen edesauta yhteiskunnan kokonaisetua, kun kokonaissyntyvyys ei ole edelleenkään toivotulla tasolla pienestä noususta huolimatta.

Helsingin Sanomien mukaan tutkijaryhmä on puolueeton, mutta tämä ei ainakaan ryhmän puheenjohtajan kohdalla pidä paikkaansa. Markus Jäntti on avoimesti hallituspuolue vasemmistoliiton kannattaja ja jäsen.

Perussuomalainen Nuoriso vaatii, että Marinin hallitus jättää lapsiperheet rauhaan ja keskittyy etsimään oikeasti merkittäviä työllisyystoimia. Tavoiteltu n. 10 000 lisätyöllisen määrä ei riitä kattamaan päätöksestä syntyviä haittoja.

– Kotihoidontuki on suomalaisen järjestelmän etu, emmekä nuorison keskuudessa tahdo nähdä haitallista politiikkaa, jolla pyritään rapauttamaan lapsiperheiden asemaa. Kotihoidontuki tulee halvemmaksi, kuin päivähoito ja toisekseen lapsen kehityksen kannalta olisi suotavaa, että alle yhden vuoden iässä ei olisi vielä pakollista mennä päivähoitoon, jos vain suinkin mahdollista. Poistuessaan tuki jättäisi vanhemmat tiukan paikan eteen, jossa tosiasiallisesti ainoastaan hyvätuloisilla olisi mahdollisuus jäädä lapsen kanssa kotiin.”, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Perussuomalainen Nuoriso ehdottaa, että Marinin hallitus tarkastelisi työn, asumisen ja liikkumisen kustannuksia, joita laskemalla voitaisiin saada yhteiskuntaan uudenlaista vireyttä koronakriisin jälkeisessä maailmassa.

– Työn vastaanottamisen kynnys on edelleen liian korkea. Maaseutupitäjissäkin olisi töitä tarjolla, mutta Marinin hallitus tuntuu tekevän maaseudulla asumisesta ja työllistymisestä mahdotonta esimerkiksi polttoaineveronkiristyksillään. Kun kokonaisveroaste nousee, työstä jää yhä vähemmän käteen, ostovoima kärsii ja noidankehä on valmis. Useissa perheissä yhdeksän kuukauden mittaista vanhempainvapaajaksoa jatketaan kotihoidontuella, jolloin mahdollistetaan esimerkiksi se, ettei lapsen tarvitse aloittaa päivähoidossa turhan aikaisin. Itse esimerkiksi opiskelin ja tein keikkaluonteisia töitä kotihoidontukijaksolla, summaa hallituksen jäsen Minna Partanen.

SUOMEN UUTISET