Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vastustaa työ- ja elinkeinoministeriön asettaman tutkijaryhmän suunnitelmaa kotihoidontuen poistamisesta. Tavion mukaan lastenhoitomuodossa tulee tukea perheen omaa valintaa.

– Nyt suunniteltava kotihoidontuen poistaminen olisi lapsiperhevihamielistä politiikkaa. Puolueiden pitää tukea lapsiperheitä ja turvata valinnanvapaus. Vanhemmat tietävät itse parhaiten, mikä heidän lapsilleen sopii, Ville Tavio sanoo.

Ei ole mikään työllisyystoimi

Tavio muistuttaa, että kotihoidontuen olemassaolo säästää verorahoja, sillä tuen poistaminen johtaisi päivähoidon tarpeen kasvamiseen. Päiväkodit kustantavat yhteiskunnalle enemmän kuin kotihoidontuki. Lisäksi kotihoidontuki on veronalainen tukimuoto.

Suunnitelmaa kotihoidontuen poistamisesta on julkisuudessa perusteltu työllisyystoimena. Tavion mielestä työllisyystoimissa pitää keskittyä uusien työpaikkojen luomiseen.

– Toisin kuin pääministeri Marinin hallituksessa tunnutaan jatkuvasti uskovan, uusia työpaikkoja ei synny sijaisuuksia ja työvoiman siirtyvyyttä poistamalla, vaan uudet työpaikat syntyvät yritysten menestyksen pohjalta, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET