

Perussuomalaiset vahvistaisi ostovoimaa ja lisäisi työllisyyttä veronkevennyksillä – hallitus haluaa jatkaa suomalaisten himoverottamista
Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra kertoi torstaina Ylen A-Talkissa perussuomalaisten vaihtoehtobudjetista, jossa kaikille suomalaisille jäisi enemmän käteen ja muista toimista joilla talous saadaan pyörimään. Aiemmin veronkevennyksiä puolustaneen valtiovarainministeri Matti Vanhasen mieli on muuttunut vasemmistohallituksessa. Vanhasen mielestä veronkevennykset eivät olisi järkevä ratkaisu.
Eduskunnassa keskusteltiin aiemmin tällä viikolla opposition vaihtoehtobudjeteista, ja samasta aiheesta jatkettiin torstai-iltana tv:ssa Ylen A-Talk-ohjelmassa. Mukana olivat valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk), opetusministeri Li Andersson (vas), kansanedustaja Timo Heinonen (kok) ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra.
Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa korostuu suomalaisten etu. Suomalainen työ, teollisuus ja yrittäminen tulevat ensin. Purra sanoi, että perussuomalaistenkaan mielestä velanottoa ei silti voi täysin välttää koronatoimien ja elvytyksen vuoksi.
– Otamme kuitenkin 70 miljoonaa euroa vähemmän velkaa kuin hallitus. Meillä on myös miljardin leikkaukset, jotka eivät kohdistu sosiaaliturvaan ja kaksi kolmasosaa palautuu veronkevennyksinä, ylipäätään taloutta pyörittämään. Perussuomalaiset myös osoittaa lisää rahaa poliisille, rajavartiolaitokselle ja ihmisten hyvinvointiin.
Vanhanen käänsi takkia
Perussuomalaiset haluaa kohdistaa veronkevennyksiä niin pienituloisille eläkeläisille kuin työntekijöillekin ja helpottaisi myös yrittäjien velvollisuuksia ja verotaakkaa. Perussuomalaiset myös peruisi hallituksen toteuttaman heikennyksen kotitalousvähennykseen. Nämä toimet kohentavat kansalaisten ostovoimaa ja ylläpitävät työllisyyttä. Veronkevennyksiin on varaa, kun toissijaisista ja tarpeettomista menoista leikataan.
Valtiovarainministeri Vanhanen suoritti ohjelmassa poliittisen takinkäännön. Aiemmin hän on puolustanut veronkevennyksiä elvytyskeinona. Nyt kuitenkin mieli on muuttunut.
– Tällä hetkellä en pidä niitä (veronkevennyksiä) järkevänä, Vanhanen sanoi.
Hallitus ei osaa laittaa menoja tärkeysjärjestykseen
Purra moitti hallitusta siitä, että hallitus pitää itsepintaisesti kiinni hallitusohjelmansa suurhankkeista ja kirjauksista jopa taantuman ja kriisiolojen aikana.
– Hallitus ei myöskään ole valmis rakenteellisiin uudistuksiin, jotta tulevaisuudessa tiemme ei olisi enää näin velkainen ja jotta työllisyys kasvaisi, Purra sanoi.
Hän myös moitti hallitusta siitä, että rahaa jaetaan edelleen toissijaisiin ja vähemmän välttämättömiin kohteisiin.
– Meidän ensisijainen tavoitteemme on priorisointi. Se on välttämätöntä aina, mutta etenkin tässä tilanteessa.
Vanhasen mielestä perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa ei ole rakenteellisia uudistuksia. Purra ojensi, että perussuomalaisten budjettiesityksen suurin osio on otsikoitu: Työ, teollisuus ja yrittäjyys.
– Siellä on lukuisia toimia, jotka kohdistuvat teollisuuteen, yrityksiin ja kotitalouksiin, jotka lisäävät työn kannustavuutta, joka puolestaan vaikuttaa siihen, että meille syntyy lisää työpaikkoja. Perussuomalaiset ei suhtaudu työllisyyspolitiikkaan mekaanisten luetteloiden kautta, vaan me katsomme kokonaiskuvaa. Työpaikkoja syntyy erityisesti silloin, kun yrityksillä on mahdollisuus laajentua, investoida ja palkata ihmisiä, Purra sanoi.
Kädenojennus teollisuudelle ja pienyrittäjille
Vanhanen on lukenut perussuomalaisten vaihtoehtobudjetin, mutta kysyi vielä erikseen Purralta, mitä toimenpiteitä perussuomalaisilla on.
– Esimerkiksi teollisuudelle päästökauppakompensaation korotusta ja väylämaksujen poistoa. Pienyrittäjille ja yksinyrittäjille verohuojennuksia. Kotitalousvähennystä parannetaan ja monia muita keinoja, Purra sanoi ja kiitti Vanhasta siitä, että hallitus sentään päätti teollisuuden sähköveron laskusta, mitä perussuomalaiset ovat ajaneet.
Perussuomalaiset haluaa kohdistaa menoleikkaukset toissijaisiin ja tarpeettomiin menoeriin, joilla ei ole vaikutusta tavallisen suomalaisen elämään. Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa esitetäänkin yli 330 miljoonan leikkauksia kotouttamismenoihin ja vastaanottokuluihin.
Opetusministeri Anderssonin mielestä perussuomalaiset haluaa säästää maahanmuutosta enemmän kuin mitä siihen käytetään.
Purra huomautti, että budjetin raameissa maahanmuutosta säästettävät kustannukset, kuten kotouttaminen ja vastaanotto, ovat vain murto-osa maahanmuuton todellisista kustannuksista.
– Suurin osa maahanmuuton kustannuksista tulee sosiaaliturvamenoista, ja ne luvut ovat massiivisia. Niistä kustannuksista me emme voi vähentää, koska sosiaaliturvaa ei korvamerkitä suomalaisiin ja maahanmuuttajiin.
Poistaako hallitus eläkeputken
Hallitus ei tähän päivään mennessä ole tehnyt mitään toimia sen eteen, että suomalaiset työllistyisivät paremmin. Joulukuun aikana hallitus joutuu kuitenkin ratkaisemaan kysymyksen eläkeputken eli työttömyysturvan lisäpäivien poistosta osana työllisyystoimia.
Vanhanen vihjasi, että eläkeputki olisi poistumassa. Vanhasen mukaan hallituksen toimenpiteet ”kohdistuvat eläkeputkeen”. Andersson sanoi, että eläkeputken poisto on vasemmistolle hankala paikka.
Purra totesi, että perussuomalaiset ei kategorisesti vastusta mitään työllisyystoimia. Purra myönsi, että eläkeputken ikärajan aiempi nostaminen onkin lisännyt työllisyyttä.
– Toisaalta, pelkkä mekaaninen keino ei yksin riitä, vaan rinnalle tarvitaan muutosturvaa, joka helpottaa työmarkkinoille kykenemättömien kunniallista poistumista työmarkkinoilta sekä toisaalta työkykyisille lisää mahdollisuuksia jatkaa työssä.
Energiaturpeen alasajosta lisää työttömiä
Purra korosti, että olennaisinta työllisyyden kohentamisessa olisi nimenomaan se, että työpaikkoja saadaan syntymään lisää. Samalla Purra huomautti, että hallituksen suunnitelmat energiaturpeen alasajosta ovat johtamassa päinvastaiseen lopputulokseen.
– On arvioitu, että seuraavan viiden vuoden aikana energiaturpeen alasajo tuo meille lisää työttömiä jopa viiden Kaipolan paperitehtaan verran. Tällaisetkin asiat pitää ottaa huomioon, Purra sanoi.
Kaipolan paperitehtaan omistaja UPM ilmoitti alkusyksystä sulkevansa tehtaan vuoden loppuun mennessä, tehtaan huonon kilpailukyvyn vuoksi. Tehtaan sulkemisen myötä työttömäksi on jäämässä arviolta 450 ihmistä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- energiaturve eläkeputki menoleikkaukset toissijaiset menokohteet ostovoima veronkevennykset kotitaloudet Vaihtoehtobudjetti Timo Heinonen Riikka Purra Matti Vanhanen Li Andersson Sosiaaliturva perussuomalaiset työllisyys Teollisuus maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Juuso kehittäisi vuorotteluvapaajärjestelmää: “Tärkeä työkalu eläkeputken poistumisen yhteydessä”

Halla-aho: Maakunnissa toimivat samat keinot kuin muuallakin Suomessa – yritysten kilpailukyky kuntoon ja työn vastaanottaminen kannattavaksi

Slunga-Poutsalo: Kuntakokeiluesityksen tavoite hyvä, mutta sisältö puutteellinen

Ranne: Hallitus kehuu työllistämistoimiaan tuhottuaan ensin työpaikat

Junnila: Eläkeputken poistaminen tarkoittaa kasvavaa työttömyyttä

Ikääntyvät työttömät jätetään nyt oman onnensa nojaan – Lehto: “Marinin hallitus lisää toimillaan rajusti eläkeläisköyhyyttä”

Perussuomalaisten kannatuksen kasvu kiihtyy

Tavio: Kotihoidontuki säilytettävä

Hallitukselta leikkauslista vasta kuntavaalien jälkeen – perussuomalaisten mielestä julkista rahaa ei pidä enää kipata tarkoituksiin, jotka eivät liity suomalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää