Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila kirjoittaa Twitter-tilissään, että hallituksen kaavailema eläkeputken poistaminen tarkoittaa todennäköisesti kasvavaa työttömyyttä.

Viime vuosina korkein työllisyysaste on ollut 45-54-vuotiaiden ikäluokassa, mutta kovin työttömyyden kasvu on jo vuosia tullut 55-64-vuotiaista. Nyt hallitus kaavailee eläkeputken poistamista tältä ryhmältä, mikä todennäköisesti tarkoittaa kasvavaa työttömyyttä, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila.

– Saman työnantajan, esim. suuren teollisuuslaitoksen, palveluksessa olleen henkilön voi olla vaikea löytää yksilöityä osaamistaan vastaavaa työtä. Ymmärrän, että keinolla yritetään vaikeuttaa kokeneemman väen irtisanomista, mutta ei se tunnu tehokkaalta toimelta työllistää, Junnila kirjoittaa.

Myös yritysten kustannukset kasvavat

Tehottomuutensa lisäksi toimenpide ei tunnu oikein reilultakaan yli 55-vuotiasta irtisanottua tai vuoden 1965 jälkeen syntyneitä kohtaan, ei etenkään kokonaan toimintansa lakkauttavien laitosten työntekijöiden kannalta. Junnila arvelee myös yritysten kustannusten kasvavan samalla kuin työttömyyskin, joka näkyy lopulta myös julkisissa menoissa.

– Hämmentävää, etteivät keksineet mitään parempaa, vaikka kaikki ministeriöiden ja tutkimuslaitosten resurssit ovat käytettävissä, Junnila ihmettelee.

Suomen Uutiset