Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) väläytti eilen Säätytalolla kuntavaalien siirtämistä koronatilanteen vuoksi. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila kritisoi Henrikssonin ehdotusta ankarasti Facebook-kirjoituksessaan. Junnila pitää ehdotusta täysin demokratian vastaisena.

– Kun Donald J. Trump ehdotti heinäkuussa 2020 Yhdysvaltojen vaalien siirtämistä, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola hänellä olleen ”oma lehmä ojassa”. Nyt oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) väläyttää vaalien siirtoa koronatilanteen vuoksi, kirjoittaa Vilhelm Junnila.

– Ehdotus on täysin demokratian vastainen. Yhdysvaltojen lisäksi jopa Kirgisia pystyi järjestämään vaalit, mutta nämä ”oikeusvaltioperiaatteen” puolestapuhujat Suomessa pelkäävät oppositiota niin paljon, ettei kansalle annettaisi mahdollisuutta valita edustajiaan.

Onko ministeri tehtäviensä tasalla?

Oikeusministeriössä on kokonainen osasto demokratian toteutumiselle. Junnila kysyykin, onko oikeusministeri tehtäviensä tasalla ja arvelee, että joko ministeri ei ole perehtynyt omaan hallinnonalaansa tai sitten hänelläkin on oma lehmänsä ojassa. Junnila uskoo, että monessa oikeusvaltiossa olisi ministerinpalli heilunut moisen lausunnon jälkeen.

– Oikeusministeri Henrikssonin tuleekin vetää sanansa takaisin – tai johtopäätökset asemastaan. Ei koronavirusta nyt ihan kaikkeen voi tekosyynä pitää. Demokratia on liian arvokas asia, jotta sitä voisi häikäilemättömästi peukaloida kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi ja siirtää vaalit aikaan, jolloin kannatusluvut mahdollisesti näyttäisivät aurinkoisemmilta, moittii Junnila.

Suomen Uutiset