Kannatuskyselyt osoittavat, että perussuomalainen realismi talous-, ilmasto-, maahanmuutto- ja EU-kysymyksissä yhdistää suomalaisia ennen näkemättömällä tavalla, Matti Putkonen sanoo.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen esitteli maanantaina Tuumaustunnilla tarkempia lukuja perussuomalaisten kannatusnousun takana.

– Tuoreimmissa gallupeissa perussuomalaiset ovat työväestön ykköspuolue yli 37 % kannatuksella, alempien toimihenkilöiden ykköspuolue noin 21 % ja työttömien ykköspuolue yli 28 % kannatuksella sekä yrittäjien ykköspuolue noin 27 % kannatuksella. Ensimmäistä kertaa perussuomalaisen kansanliikkeen 25-vuotisessa historiassa olemme nyt myös maanviljelijöiden ykköspuolue 47 % kannatuksella, Putkonen toteaa.

Myös nuorten keskuudessa perussuomalaiset on noussut kuskin paikalle.

– Olemme alle 35-vuotiaiden ykköspuolue 23-26 prosentin kannatuksella. Kun Sanna Marinin hallitus päätti kurittaa varttuneempia työntekijöitä tukkimalla eläkeputken, niin nousimme SDP:n ohi ykköseksi 50–64-vuotiaiden ikäryhmässä.

Vastaavaa ei ole nähty lähes 50 vuoteen

Putkonen sanoo, ettei ole kokenut mitään vastaavaa niiden lähes 50 vuoden aikana, jotka hän on toiminut suomalaisessa politiikassa.

– Suomen sodanjälkeisessä poliittisessa historiassa ei ole koskaan aiemmin ollut puoluetta, joka on ollut samanaikaisesti ykköspuolue työväestön, alempien toimihenkilöiden, työttömien, yrittäjien ja maanviljelijöiden keskuudessa. Gallupit osoittavat, että perussuomalainen realismi talous-, ilmasto-, maahanmuutto- ja EU-kysymyksissä yhdistää suomalaisia ennen näkemättömällä tavalla.

– Nyt on alkanut kahdeksan eduskuntapuolueen eduskunnassa joulukuussa 2018 yhteisesti allekirjoittaman massiivisen kiilusilmäisen ilmastopoliittisen julistuksen vastarekyyli. Suomalaisia ei pysty, edes tiedotusvälineiden yksipuolisella uutisvirran manipuloimisella, hämäämään järjettömillä väitteillä ilmastokriisistä, jonka nimissä jokainen suomalainen pakotetaan uhrautumaan, Putkonen sanoo.

– Kiina tupruttaa ilmaan hiilidioksidia kuudessa tunnissa saman verran kuin Suomi vuodessa. Suomen henkilöautoilun 10 % osuus tuosta kuudesta tunnista on noin puolisen tuntia ja sen hallitus on päättänyt puolittaa n. 15 minuuttiin nostamalla polttoaineiden veroja.

Kuntavaalitulos ratkaisee hallituksen jatkon

Karut gallupit ovat saaneet erityisesti kepulaiset paniikkiin. Putkonen huomauttaakin, että kehysriihi ikävine polttoaineen veronkorotuksineen siirrettiin juuri kepun vaatimuksesta pidettäväksi kuntavaalien jälkeen.

– Näin kepulaiset voivat rinta kaarella väittää, että ovat muka tomerana estämässä bensiinin, dieselin ja lämmityspolttoaineiden veronkorotukset. Näiden väitteiden parasta ennen päiväys on 18.4.2021. Hallituksen hiilineutraali Suomi 2035 -toimenpideohjelmat kertovat karua kieltään, polttoaineiden veronkorotukset tulevat olemaan Marinin hallituskaudella 40 senttiä litralta. Kepun ministeriryhmä on sitoutunut näihin korotuksiin.

Viimeisempien gallupien valossa kuntavaaleista on tulossa kutkuttavat. Kärkikamppailu on tiivistymässä perussuomalaisten ja sdp:n väliseksi. Muut ovat putoamassa kyydistä. Ero kolmantena olevaan kokoomukseen on kuusi prosenttiyksikköä ja neljäntenä olevaan kepuun 10 prosenttiyksikköä.

Putkonen huomauttaa, että kuntavaalituloksella on merkittävä vaikutus Marinin/Saarikon hallituksen tulevaisuuteen ja toimintakykyyn.

– Kuntavaalien tulos ei ratkea gallupeilla, vaan ehdokasmäärä ratkaisee. Jos haluat muuttaa Suomen suunnan, niin tule kuntavaaliehdokkaaksemme. Helpoiten se käy ilmoittautumalla sähköpostitse osoitteeseen: kuntavaalit@perussuomalaiset.fi.

SUOMEN UUTISET