Perussuomalaiset pyrkii kunnissa edistämään sellaista yrittäjä- ja työllisyyspolitiikkaa, että tulonsiirtoja tarvitsevien ihmisten määrä vähenee. – Ainoa tapa saada julkista taloutta tasapainoon ja verorasitusta kevyemmäksi on se, että Suomeen syntyy uutta tuottavaa työtä. Se hyödyttää sekä kuntien että valtion taloutta ja tietysti myös työllistynyttä henkilöä itseään, Jussi Halla-aho sanoo.

Suomessa, kuten monissa muissakin länsimaissa, väestön vanheneva ikärakenne on ongelma julkisen talouden kannalta. Työikäisen väestön määrä siis pienenee ja eläkeläisten määrä kasvaa. Samalla yhä pienempi nettoveronmaksajien joukko joutuu rahoittamaan julkiset palvelut, joita yhä useampi tarvitsee.

Huono maahanmuutto käy kalliiksi

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan kuvattu tilanne onkin painava peruste olla lisäämättä ylimääräisiä julkisia kustannuksia niin valtion tasolla kuin kunnissa.

– Tilannetta ei pidä enää pahentaa esimerkiksi huonolla maahanmuuttopolitiikalla. Suomi maksaa tälläkin hetkellä noin 1,5 miljardin edestä vuodessa tulonsiirtoja ulkomaalaisille. Tämä on hankittu ja täysin turha menoerä.

– Ylimääräisiin kustannuksiin kuntatasolla voidaan katsoa myös päätökset erilaisista rakennusinvestoinneista, joilla kunnat vain yrittävät lisätä omaa vetovoimaansa sen sijaan että pitäisivät huolta kuntien asukkaiden perusasioista, Halla-aho sanoo.

Sosiaaliturva-asiakkaita ei tarvita lisää ulkomailta

Halla-aho korostaa, että kuntien ja valtion taloutta ei voi erottaa toisistaan.

– Sama veronmaksaja maksaa veroja valtiolle ja kunnalle. Olennaista on verorasitus. Ainoa tapa saada julkista taloutta tasapainoon ja verorasitusta kevyemmäksi on se, että Suomeen syntyy uutta tuottavaa työtä. Se hyödyttää sekä kuntien että valtion taloutta ja tietysti myös työllistynyttä henkilöä itseään, Halla-aho sanoo.

Hän jatkaa, että perussuomalaiset pyrkii edistämään sellaista yrittäjä- ja työllisyyspolitiikkaa, joka vähentää tulonsiirtoja tarvitsevien ihmisten määrää.

– Perussuomalaiset ei siis suinkaan halua leikata sosiaaliturvaa, vaan tavoitteemme on vähentää sosiaaliturvaa tarvitsevien ihmisten määrää. Toisaalta lopettamalla sosiaaliturva-asiakkaiden maahantuonnin ulkomailta, toisaalta myös edistämällä sitä, että ihmiset siirtyisivät entistä enemmän tekemään tuottavaa työtä.

SUOMEN UUTISET